Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálmán Olgát sem hagyták munka nélkül: a DK-s főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lesz

Zelenka Dóra

2019.11.10. 15:00

Kálmán Olga belépett a Demokratikus Koalícióba (DK), és politikai főtanácsadóként segíti Gy. Németh Erzsébet humán- és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes munkáját.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: Kálmán Olga – akit a párt az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson indított – csatlakozott a DK-hoz, és abban segít majd, hogy Budapestnek „színes, nyitott, európai, korszerű kulturális élete” legyen.

Gy. Németh Erzsébet arról beszélt: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén azt mondta, Budapest egy sokszínű kulturális város, és „a mi feladatunk az, hogy a hagyományait megőrizzük, illetve a pezsgő kulturális életet továbbfejlesszük”.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, amikor végiggondolta, hogy kikkel szeretné ezt a munkát végezni, akkor (milyen véletlen) elsőre Kálmán Olga jutott az eszébe, ezért is kérte fel politikai főtanácsadójának.

Kálmán Olga közölte, Gy. Németh Erzsébethez tartozik főpolgármester-helyettesként a kulturális intézmények felügyelete is, és ebben segíti majd munkáját főtanácsadóként.

Bejelentette: főtanácsadóként javasolja a főváros vezetőinek, hogy a Budapesten megvalósuló beruházások értékének egy százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életének fejlesztésére fordítani. Tanácsolja majd, hogy ezt a kérdést a kormány képviselőivel a fővárosi közfejlesztési tanácsban vitassák meg.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy kerületi DK-s polgármesterek miért Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötöttek szerződéseket, amikor azt ellenzéki pártok kifogásolják. Elmondta: Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere már a bejelentést és a szerződéskötést megelőző napokban egyeztetett erről a momentumos alpolgármesterrel, aki akkor nem emelt kifogást. „Úgyhogy nincs okunk ezt a szerződést felbontani” – jelentette ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére