Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálmán Olga már korábban is szoros kapcsolatot ápolt Gyurcsányékkal

Tóth Dalma

2019.06.13. 16:18

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Gyurcsány-kormány szóvivője legyen a „függetlenség” jegyében, de végül más lett a befutó.

Gyurcsányék kétszer is felkérték Kálmán Olgát kormányszóvivőnek. Először 2004-ben, de ő nemet mondott. Maga helyett inkább László Boglárt javasolta, akiből végül miniszterelnöki szóvivő lett.

Úgy tűnik, utána is jóban maradt Olga a Gyurcsány családdal, hiszen alig telt el néhány év, újra felkérték kormányszóvivőnek. Még tárgyalt is a helyzetről Szetey Gáborral, a Miniszterelnökség akkori személyügyi államtitkárával. Az lett volna a feladata, hogy kommunikálja a szocialista-szabad demokrata kormány reformjait, amely olyan vitatott és népszerűtlen elemeket tartalmazott, mint például a vizitdíj és a felsőoktatási tandíj. Kálmán Olga nem vállalta a hálatlan feladatot, 2007-ben is nemet mondott a posztra.

Gurmai Zita, Gyurcsány Ferenc, Kálmán Olga | Fotó: MTI Fotóbank

Akkor úgy vélte, hogy a kormányszóvivőség után már nincs visszaút az újságírói szakmába. A jelek szerint az nem is zavarta, hogy Gyurcsány akkor már túl volt az őszödi beszédén, amelyben nyíltan elmondta, hogy palira vették a magyarokat, végighazudták az elmúlt éveket. Sőt 2008-ban még az MSZP Nőtagozatának nőnapi ünnepségére is ellátogatott a Millenáris Parkba, ahol Gyurcsány Ferenctől és Gurmai Zita akkori európai parlamenti képviselőtől vette át a Közéleti díjat.

Úgy látszik, Olgát azóta már jobban érdekli a saját politikai karrierje, hiszen kérdés nélkül elfogadta a főpolgármester-jelöltséget, amikor a Demokratikus Koalíció felkérte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére