Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Júniusban lezárulhat a Sukoró-per

888.hu

2017.05.04. 11:58

Az ügyészség börtönt kér Tátrai Miklósra és Császy Zsoltra, ezért az ügyet harmadfokon is újratárgyalják.

Korábban már írtunk róla, hogy a Legfőbb Ügyészség és a bírói ítéletek közt ellentétes álláspont alakult ki a sukorói telekcsere ügyében. A bíróság első- és másodfokon felmentő ítéletet hozott, ezért az ügyészség harmadszorra is fellebbezett az ítélet ellen.

Két tárgyalási napot tűzött ki a legfőbb bírói fórum a sukorói telekcsere 2013 óta tartó büntetőperében.

A Kúria június elsején és nyolcadikán tárgyalja a sukorói telekcsere büntetőperét, s ez azt jelenti, hogy befejeződhet a 2013 januárjában a Szolnoki Törvényszéken kezdődött eljárás – értesült a Magyar Hírlap.

Erre utal, hogy Erdei Krisztiánnak, a legfőbb bírói fórum sajtófőnökének közlése szerint csupán ezt a két napot tűzték ki tárgyalásra. A Legfőbb Ügyészség indítványozta, hogy a Kúria a Szegedi Ítélőtábla felmentő ítéletét változtassa meg, és a vádlottakat – Tátrai Miklóst mint tettest és Császy Zsoltot mint bűnsegédet, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2010 előtti vezetőit – mondja ki bűnösnek, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében.

Fazekas Géza szóvivő elmondta, hogy a vádlottakkal szemben letöltendő börtönbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabását kezdeményezik.Az elcserélt ingatlanok közötti kirívó értékkülönbözet miatt tisztában kellett lennie azzal, hogy az állami vagyon gyarapodásával reálisan nem számolhat – részletezte a szóvivő.

Ha visszaemlékszünk, a nyomozati szakaszban még Gyurcsány Ferenc is gyanúsított volt, ám vádat nem emeltek ellene, pedig miniszterelnökként maga adott utasítást a Velencei-tó mellé tervezett vigalmi negyed megvalósítására, így a mostani per tárgyát képező kontraktus megkötésére. Az ügyészség szerint a telekcserével, amely révén a befektetők a sukorói ingatlanhoz jutottak volna, ám később a Kúria egy másik eljárásban semmisnek mondta ki a cserét, mintegy 1,3 milliárd forintos kár érte volna a magyar államot - írja a Magyar Hírlap.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kiskorú svéd lányt megerőszakoló migráns nem érti, hogy miért illegális, amit tett

Azzal vádolnak egy magát 17 évesnek valló migránst Svédországban, hogy megerőszakolt egy kiskorú lányt. A migráns most azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak, mivel ezt korábban senki sem mondta el neki. Közben kiderült, hogy az erőszakoló valójában nem 17 éves, hanem legalább 20.

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

Egy napra két sivalkodás már-már soknak is tűnhet. Először a CEU rektora egy osztrák lapban, majd Alex Soros hisztizett a CEU diplomaosztóján. Egy biztos: nemcsak a magyar kormánnyal van bajuk, hanem a magyar emberekkel is. Logikájuk meg szinte vetekszik a nácikéval.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései.

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Számosz hemzseg a migránsoktól, ezért a turisták is messze elkerülik az Égei-tengeren fekvő szigetet. A helyi lakosok és a migránsok is úgy érzik, cserben hagyták őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére