Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Július 8-án rászámolnak Vona Gáborra

Vincze Viktor Attila

2017.05.12. 10:58

A Jobbik - Vona Gábor és Simicska Lajos által eldöntött - baloldali fordulata (a szavazói támogatás radikális csökkenése és a párt alapszervezeteinek megszûnési hulláma után) már abban is érezteti hatását, hogy elkezdõdött az eddig a Jobbikhoz köthetõ, úgymond civil szervezõdés kiválása is. A Betyársereg vezetõje, Tyirityán Zsolt az atv.hu-nak nyilatkozva azt mondta: július 8-án egy új, radikális jobboldali mozgalmat indítanak, amelybõl egyelõre nem kívánnak pártot alakítani.

Az ATV összeállítása szerint a Betyársereg valamilyen politikai szerepre készülhet, különben nem alakítottak volna ki a szervezetükön belül egy politikai szárnyat a február elején megtartott negyedik országos találkozójukon.

A Jobbik alelnöke, Volner János, aki az egyik meghívott vendége és résztvevője volt az eseménynek, akkor azt nyilatkozta a tévének:

Tyirityán Zsolt seregvezető és barátai nem a párttá alakuláson gondolkodnak, sokkal inkább a közéleti szerepvállalásaik önvédelemét szeretnék megszervezni.

Tyirityán Zsolt most ismételten megerősítette a portálnak, hogy sem a Betyársereg politikai szárnyának létrehozásából, sem a közéleti témákra reagáló nyilatkozataikból nem következik, hogy párttá alakulnának vagy részt vennének egy párt alapításában. 

Egyelőre mozgalmi formáról beszélünk, ami iránt már most óriási az érdeklődés, és komoly erkölcsi támogatással rendelkezik"

– közölte a csatornával a Betyársereg vezetője. Tyirityán ezt követően mind a finanszírozással, mind a Jobbik reakciójával kapcsolatos kérdésekre is azt válaszolta, hogy az még a jövő kérdése.

Azt azonban elmondta, hogy a Betyársereg új, nemzeti radikális mozgalmat hoz létre, amely július 8-án már hivatalosan is zászlót bont.  

Az új betyársereges mozgalom alapítása mindenképpen érdekes fejlemény, különösen figyelembe véve azt, hogy a hírek eddig arról szóltak, hogy a Betyársereg vezetője és Vona Gábor között felhőtlen és kiváló a kapcsolat. Arról a betyársereges kapcsolatról van szó, ami a Jobbik hivatalos közlései szerint Volner János, Toroczkai László és Sneider Tamás alelnökökkel is harmonikusnak mondható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére