Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juhász Péter és a sleppje kifütyülte a magyar és a lengyel himnuszt is

Bokor Gábor

2016.10.23. 18:18

Maroknyi tüntetõ próbálta megzavarni a Kossuth téri megemlékezést, ám csak önmagukat járatták le.

Az Együtt képviselője Juhász Péter mit sem törődve a nemzeti ünneppel gusztustalan tettre buzdította maroknyi szimpatizánsait. Megpróbáltak befurakodni a Kossuth térre, hogy ott sípokkal zavarják meg a megemlékezést.

Még akkor sem hagyták abba a füttyögést, mikor a magyar és a meghívott külföldi politikusok tiszteletére, a lengyel himnusz szólt. 

Áder János köztársasági elnök és Andrzej Duda lengyel miniszterelnök beszéde közben pár darab tüntető úgy próbált meg a reflektorfénybe kerülni, hogy különböző szitokszavakat teli torokból üvöltött, bár korábban megígérték, hogy a két politikusnál ezt nem fogják megtenni.

A beszédet hallgató emberekkel is atrocitásba keveredtek, állítólag lökdösődés is volt a felek közt. Úgy tudni, hogy a rendezvényt vérző fejjel hagyta el Ungváry Krisztián, történész. 

Mindeközben a Blahán

A baloldali törpepártok se bírták ki népünnepély nélkül, nyugdíjas pártszimpatizánsaikat a Rákóczi útra vezényelték, ahol felszólalt Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, valamint Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke.

A demonstráció elnevezése a “Mossuk le a gyalázatot! Emlékezés 1956 hőseire és tüntetés az európai Magyarországért” volt.

A pár száz kisnyugdíjasból álló tüntetők az MSZP, a DK, valamint a Párbeszéd és a MoMa zászlajait lobogtatták, többen EU-s zászlót tartottak a kezükben, azonban a magyar zászló csak néhány ember zsebéből került elő. A PestiSrácok úgy tudja, hogy több ezen az eseményen is fütyültek. 

A Néprajzi Múzeum előtt, az Alkotmány utca sarkánál a kordon mellett gyülekező néhány tucat sípoló tüntető között  is kisebb dulakodás, lökdösődés alakult ki, ám miután a civil ruhás rendőrök egy embert kiemeltek a tömegből, megszűnt a lökdösődés. 

Nem képesek leállni

Juhász Pétert közben a Facebook oldalán támadják a kommentelők, ugyanis élőben sivalkodott, mert nem jutott be a Kossuth térre.

A hozzászólások közt olyanokat találni, mint "én sem engednélek be füves juhász" vagy "szerintem a tisztelt tüntetők ne füttyögjenek, hanem hallgassák csendben a beszédet".

Ha csak ilyen degenerált módon tudnak tiltakozni, sohasem lesz nyugalom ebben az országban. Nem most kell legyőzni a kormányt, most 56 eszméjére, áldozataira kellene emlékezni, méltósággal. Mindennek meg van a maga ideje! A tiltakozásnak is! Sok embert mélyen megsértenek vele, függetlenül attól, hogy mit gondol Orbán Viktorról"

– áll az egyik kommentben.

Az Együtt Facebook osztálya azonban nem áll le, hisz létrehoztak egy eseményt, melyben mindenkit arra buzdítanak, hogy a jövőben minden program során fütyüljenek hangosan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére