Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövőre 770 milliárd forinttal több jut az egészségügyre

888.hu

2021.05.29. 16:30

Mintegy 2800 milliárd forint jut jövőre az egészségügyre, ami a magyar egészségügy teljes átalakítását, a minőség fejlesztését fogja szolgálni – mondta el Kásler Miklós.

 

A következő évben több mint 2800 milliárd forint lesz az egészségügyre. Ez 1700 milliárd forinttal több, mint 2010-ben. Az idei évhez képest pedig jövőre 770 milliárd forinttal több jut egészségügyi kiadásokra. Ez a rendkívül nagy összeg

a magyar egészségügy teljes átalakítását, a minőség fejlesztését, technológiák megújítását, infrastrukturális fejlesztéseket szolgál

– mondta el Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Azokra a baloldali vádakra, mely szerint az Orbán kormány a járvány kezdetéig a fenntartáson kívül semmit nem költött egészségügyre úgy reagált: amikor a baloldal hatalmon volt 16 ezer kórházi ágyat számoltak fel. Hatszáz milliárd forintot vettek el az egészségügytől, és akkoriban elhagyta a pályát több mint 6000 egészségügyi dolgozó. Kórházakat zártak be, és sorolhatnám tovább működésük káros következményeit – emlékeztetett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megállapodás született a nyolcadik szankciós csomagról

Az uniós tagállamok nagykövetei politikai megállapodásra jutottak az állandó képviselők bizottságában (Coreper) az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagról – közölte Edita Hrda, az Európai Unió Tanácsnak soros elnökségét betöltő Csehország uniós nagykövete szerdán.

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére