Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövő nyáron érkezik az új magyar rendszámtábla

888.hu

2021.06.03. 07:30

Változatlan méret mellett az eddiginél több karakter lesz a 2022. július 1-jétől érkező új rendszámtáblákon.

 

Lassan a végére érünk a jelenlegi rendszer szerint kiadható rendszámoknak, ezért jövőre új, a mostaninál eggyel több karaktert tartalmazó hatósági jelzést vezetnek be.

A meglévő rendszámok használatban maradnak, az új táblákat folyamatosan adják ki.

Változatlan méretűek lesznek a táblák/matricák, amelyeken alapesetben négy betű és három szám szerepel majd, egyedi rendszámoknál három–hat betű és egy nullánál nagyobb szám megjelenítése lehetséges.

Az új rendszerben már a taxik zöld rendszáma is egyedi lesz, TX karakterekkel indul. Több állami szerv is egyedi karaktersort kap (HA, RA, MA, NA, BA), a veterán járműveknél a két betű, négy szám helyett négy betű, három szám jelölést használnak, az első két helyen áll majd az OT kombináció.

A rendszámtábla bal oldalán helyezik el az EU logóját és az országjelzést, az első két karaktert követően pedig az ország címere jelenik meg, de egyedi rendszámnál, kis formátumú táblánál a jobb oldalra kerül a magyar címer. Újdonság lesz az I, azaz ideiglenes rendszám, amely az eddigi E, M, P, SP és Z rendszámokat váltja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére