Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövő héttől tarthatnak ballagásokat az oktatási intézmények

888.hu

2021.05.18. 08:48

A kormány döntése értelmében május 25-e után lehetőség nyílik az iskolai ballagások szabadtéren történő megszervezésére. Továbbá azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például Covid-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek a jelenleg tartó vizsgaidőszakban.

 

A 2021. májusi írásbeli érettségi vizsgákon néhány tanuló önhibáján kívül – például koronavírus-fertőzés vagy karantén miatt – nem tudott megjelenni. Ezért a kormány úgy döntött, hogy aki az önhibán kívüli okot igazolni tudja,

a mostani vizsgaidőszakban szóbeli vizsgával pótolhatja az elmaradt írásbelit, így a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménnyel rendelkezik majd.

A vizsga pótlásáról az azt szervező intézménynek kell gondoskodnia. Az érettségizők érdekét szolgálja az is, hogy azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra, az elmúlt évi szabályhoz hasonlóan a következő két vizsgaidőszakban, vagyis a 2021/2022-es tanévben egy alkalommal térítésmentesen letehetik a vizsgát az adott tárgyakból.

A javuló járványügyi helyzetnek és a lakosság egyre nagyobb átoltottságának köszönhetően május 25-étől a ballagások is megrendezhetők az iskolákban. A szabadtéren tartandó ünnepségen a meghívott vendégek – maszk viselésével – életkortól, illetve a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, de a szülők, rokonok számát, valamint a ballagás során betartandó egyéb óvintézkedéseket az igazgató határozhatja meg, az intézmény adottságainak figyelembevételével.

Szintén a kimagaslóan eredményes magyar oltási kampánynak köszönhető, hogy az eddigi teljes tiltást feloldva a köznevelési intézményekbe a koronavírus ellen már védett – tehát védettségi igazolvánnyal rendelkező vagy az erre a célra készített applikáció alapján jogosult – külsős személyek is beléphetnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Izrael egymillió vakcinát ad a Palesztin Hatóságnak

Izrael pénteken közölte, hogy egymillió adag, koronavírus elleni Pfizer/BioNTech-védőoltást ad a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóságnak (PH), amely azonban visszautasította a vakcinákat, mondván, hogy a szavatossági idejük túl korán jár le.

Egyre többen követelik Joe Biden elmeállapotának kivizsgálását

Egyre többen követelik Joe Biden elmeállapotának kivizsgálását

Ronnie Jackson, a Fehér ház korábbi pszichológusa levelet írt Joe Bidennek. Jackson levelében a felszólította az amerikai elnököt, hogy azonnal vesse alá magát egy kognitív tesztnek. Felhívását azzal indokolta, hogy az amerikaiak megérdemlik, hogy tudják milyen szellemi állapotban van az elnökük.

LMBTQ Pride koncertet szervez a Disney+ gyerekeknek

LMBTQ Pride koncertet szervez a Disney+ gyerekeknek

A Disney streaming csatornáján egy Nina West nevű drag queen fog a gyerekeknek népszerű filmes betétdalokat énekelni. Kis csavarral.

Karácsonynak semmi nem elég, még egy lapáttal rátesz a budapesti közlekedési káoszra

Karácsonynak semmi nem elég, még egy lapáttal rátesz a budapesti közlekedési káoszra

Újabb dugókra készülhetnek a budapestiek. Az egyik legforgalmasabb főúton vesz el egy sávot az autósoktól a főpolgármester.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére