Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövő héttől tarthatnak ballagásokat az oktatási intézmények

888.hu

2021.05.18. 08:48

A kormány döntése értelmében május 25-e után lehetőség nyílik az iskolai ballagások szabadtéren történő megszervezésére. Továbbá azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például Covid-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek a jelenleg tartó vizsgaidőszakban.

 

A 2021. májusi írásbeli érettségi vizsgákon néhány tanuló önhibáján kívül – például koronavírus-fertőzés vagy karantén miatt – nem tudott megjelenni. Ezért a kormány úgy döntött, hogy aki az önhibán kívüli okot igazolni tudja,

a mostani vizsgaidőszakban szóbeli vizsgával pótolhatja az elmaradt írásbelit, így a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménnyel rendelkezik majd.

A vizsga pótlásáról az azt szervező intézménynek kell gondoskodnia. Az érettségizők érdekét szolgálja az is, hogy azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra, az elmúlt évi szabályhoz hasonlóan a következő két vizsgaidőszakban, vagyis a 2021/2022-es tanévben egy alkalommal térítésmentesen letehetik a vizsgát az adott tárgyakból.

A javuló járványügyi helyzetnek és a lakosság egyre nagyobb átoltottságának köszönhetően május 25-étől a ballagások is megrendezhetők az iskolákban. A szabadtéren tartandó ünnepségen a meghívott vendégek – maszk viselésével – életkortól, illetve a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, de a szülők, rokonok számát, valamint a ballagás során betartandó egyéb óvintézkedéseket az igazgató határozhatja meg, az intézmény adottságainak figyelembevételével.

Szintén a kimagaslóan eredményes magyar oltási kampánynak köszönhető, hogy az eddigi teljes tiltást feloldva a köznevelési intézményekbe a koronavírus ellen már védett – tehát védettségi igazolvánnyal rendelkező vagy az erre a célra készített applikáció alapján jogosult – külsős személyek is beléphetnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lavrov: Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy az Egyesült Államok és a NATO közvetlen részvevője az ukrajnai konfliktusnak.

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére