Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövõ héten ismét beindul a brüsszeli acsarkodó gépezet

Horváth József György

2017.07.06. 08:28

A jövõ hét eleje ismételten Magyarország csesztetésérõl fog szólni Brüsszelben. Ezúttal a magyar média helyzete kerül terítékre a sivalkodás fõvárosában.

Maximális aggódó fokozatba kapcsolt az unió, ami újabban a "kontinenst egyre inkább leuraló média-egyensúlytalanság" miatt szűköl. Korábban az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának megbízásából készült egy 180 oldalas tanulmány, ami Bulgária, Franciaország, Görögország, Olaszország, Lengyelország és Románia mellett természetesen hazánkkal is foglalkozik. A tanulmány szerzői pedig értik a dramaturgia lényegét, hiszen irományuk már-már a horror és a thriller műfaját vegyítő skandináv krimikkel vetekszik.

A tanulmány készítői Dr. Bayer Judit és Dr. Bárd Petra szerint a magyar kormány teljesen kisajátította a médiát, és elnyomó médiabirodalmat épít, amit a saját "propagandaeszközeként" használ. A helyzet középpontjában szerintük az Orbán–Simicska-konfliktus áll, ami konkrét médiaháborúhoz vezetett. A tanulmány részletesen említi a 888-at, a Magyar Időket, a TV2-t, illetve a Lokált is. A szerzők kettős mércéje egyenesen áradozik a Simicska-féle Magyar Nemzet-Heti Válasz-Hír TV tengelyről, a szerzők pozitív megítélése abból az érvelésből fakad, hogy szerintük ezek a médiumok "legalább megpróbálják fenntartani az objektivitás látszatát".

Mindeközben a 888-at és az Echo TV-t kifejezetten álhírgyártással vádolják

Ilyen ez a popszakma. Aki kritikusan ír az unióról, vagy éppen Sorosról és szervezeteiről, az már mindjárt álhírgyáros. Szép, mértéktartó és demokratikus dolog ez a mai "liberalizmus".

A "kiváló" tanulmányban foglaltak értékelésére az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága nyílt meghallgatást hívott össze július 11-ére, keddre az Európai Parlamentbe, ahol a két szerző prezentációt tart majd az ominózus irományról, várhatóan ismételten apokaliptikus képet festve Magyarországról és a magyar média helyzetéről.

A szerzőkről amúgy érdemes tudni, hogy míg Dr. Bayer Judit médiajogász istennő hosszú éveket kutatott az Open Society Foundations – tehát Soros – pénzén, addig Dr. Bárd Petra a szintén Soros-féle CEU kutatója volt évekig, ahol doktori értekezését is készítette.

Mindenesetre köszönet a hölgyeknek, hogy foglalkoznak velünk. És ha már így megtiszteltek minket, akkor viszonozzuk kedvességet. Míg ők csak irányított kijelentésekben ármánykodnak, addig mi kérdezünk. Kedden eljön az igazság pillanata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére