Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jóval többen próbálnak átjutni a határon, mint tavaly 

888.hu, MTI

2021.05.05. 10:40

A koronavírus miatt az embercsempészek több pénzt kérnek „szolgáltatásaikért”, emiatt több migráns próbál saját erőből átjutni a határon.

 

Európai Bizottság április 27-én új intézkedéstervezetet mutatott be az Európából és a tranzitországokból történő önkéntes visszatérés jogi és gyakorlati kereteinek megerősítésére, amiről Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa azt mondta: az új intézkedések meghozatalára azért van szükség, mert az unióban tartózkodásra nem jogosultaknak csupán körülbelül egyharmada tér vissza származási országába.

Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Bakondi György az M1 műsorán. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint magas azoknak a száma, akik okmányok nélkül érkeznek Európába, személyazonosságuk tisztázatlan. Továbbá azok az országok, ahonnan indultak, nem akarják őket visszafogadni, mondván, nincs is ilyen állampolgáruk.

A 2015 óta tartó migrációs hullámok és a következményeik egyre inkább világossá teszik, hogy az a

migrációs politika, amely a nyitott kapuk elvét hirdette, tarthatatlan.

A határ mentén érezhető nyomás Bakondi György szerint azért van, mert a koronavírus-járvány miatti szigorítások megnehezítik az embercsempészetet, ezért megnőtt annak a költsége, amelyet egyes migránscsoportok már nem tudnak megfizetni.

Majd hozzátette: ebben az évben 31 300 embert fogtak el a magyar határon és 284 embercsempész ellen indult büntetőeljárás, ezek a számok jóval magasabbak, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére