Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jordan Peterson: nagy siker, hogy Magyarországon előtört a szabadság a 20. század után

Tóth Dalma

2019.05.31. 10:13

Nagy siker és csodás látvány, ahogyan Magyarország újjáépült a 20. század után, és előtört a szabadság – jelentette ki Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus csütörtökön Budapesten, a Brain Bar fesztiválon tartott angol nyelvű előadásán.

A keresztény-konzervatív gondolkodó a péntekig tartó rendezvény nyitónapján káprázatosnak nevezte Budapestet, igen figyelemreméltónak a magyar kultúrát és képzettnek a magyar népességet.

A professzor úgy vélekedett, hogy mindenkinek van egyfajta „isteni felelőssége”, és ha nem azt teszi, amit „tennie kell”, akkor kínozni fogja a lelkiismerete, nem él majd harmóniában. Az embereknek nem kéne azzal törődniük, hogy mit mondanak róluk, hanem büszkén ki kellene állniuk, vállalva a felelősséget, jobbá alakítva a világot – fűzte hozzá.

Jordan Peterson sztárpszichológus (j) előadást tart a Brain Bar Jövőfesztivál keretében Budapesten a Szent István-bazilika előtt 2019. május 30-án. Mellette Kohán Mátyás házigazda | Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Jordan Peterson azt is hangoztatta, hogy a 20. századi történelmet nem áldozatként vagy hősként kéne olvasni. Helyette azt kellene elképzelniük az embereknek, hogy ők követték el a rémtetteket. A pszichológus szerint erkölcsi bátorság szükséges, a mindennapokban meg kell tagadni a helytelen cselekedeteket. Így lehet elérni, hogy ne ismétlődjenek meg a 20. század bűnei – jelentette ki.

A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, amelyen az emberiség jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen tavaly 10 ezernél többen vettek részt, az élő közvetítést világszerte mintegy 38 ezren követték.

Orbán Viktorral is találkozott

A polkorrekt újbaloldaliak esküdt ellensége csütörtökön a Karmelita kolostorban találkozott a magyar miniszterelnökkel. A beszélgetés során szó volt többek között olyan aktuálpolitikai kérdésekről, mint az illegális bevándorlás és a politikai korrektség.

A beszélgetésen Orbán Viktor és Jordan Peterson kitértek a kommunista rémtettek napjainkban tapasztalható eljelentéktelenítésére; ennek kapcsán felidézték az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a Karl Marxot mentegető beszédét, amelyet szégyenletesnek és megdöbbentőnek neveztek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére