Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Forró őszre hideg tél?

888.hu

2022.08.31. 19:15

Az Európai Unió őszi politikai évadának kilátásait értékelte az Alapjogokért Központ.

 

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és Kovács Attila, az intézet Európai Uniós kutatási igazgatója beszélt a szerdai workshopon.

Tájékoztatásukból kiderült, hogy nem túl rózsás szezonnak nézünk elébe az európai politika színpadán, hisz nagyon nehéz helyzetbe került az EU a háború és a szankciós politika következményei miatt.

Európa jelenleg fejjel rohan a szakadék felé, és nem igazán látszik, hol van az a pont, ahol visszafordulhatna – értékelte Kovács István beszéde elején az EU politikájának jelenlegi irányvonalát.

A stratégiai igazgató ezzel kapcsolatosan kiemelte azt is, hogy sok mindent meg fog határozni Ursula von der Leyen programalkotó-értékelő beszéde is, amely lehetőséget adna a helyzettel való szembenézésre. Ugyanakkor szerinte nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament további, Oroszország elleni szankciókba próbálja belehajszolni az Európai Bizottságot.

Az elkövetkezendő időben Magyarországot érintő kérdésekben nagy szerepet fog játszani a Gwendoline Delbos-Corfield EP-képviselő által készített, hazánkról szóló jogállamisági jelentés, melyről Kovács István úgy nyilatkozott, hogy „joggal nevezhetünk újabb Sargentini-jelentésnek, hiszen ugyanolyan csúsztatások és hazugságok vannak benne, mint a megelőzőben”.

 

Ezzel megint az uniós jogalkotókat próbálják majd zsarolni, hogy büntessék meg hazánkat. Ugyanakkor ez a jelentés annyiban különbözik a korábbitól, hogy semmilyen jogi következménnyel nem jár az elfogadása.”

– mondta Kovács István.

Kovács Attila intenzív négy hónapra számít az EU-s politikában. Ő így jellemezte a közelmúlt eseményeit és a jelenlegi helyzetet:

Aminek szemtanúi vagyunk Brüsszelben, az minden várakozásunkat alulmúlta.”

 

Az Alapjogokért Központ Európai Uniós kutatási igazgatója többek közt arra is felhívta figyelmet, hogy keveset emlegetett szereplő ugyan, de az Európai Központi Banknak nagy szerepe lesz az eurózónában kialakuló válság kezelésében. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy érdemes lesz majd figyelni, hogy az Európai Központi Bank sokat kritizált elnöke, Chistine Lagarde most, hogy az eurózónában 10% fölé emelkedett az infláció, meglépi-e a kamatemelést idén ősszel. A mostani helyzet ugyanis mindenképp nehéz. Hiszen ha nem emel kamatot, akkor nem tudja megfékezni az inflációt, ha viszont kamatot emel, akkor az eurozóna déli államainak államkötvényeinek hozamait felsrófolhatja, ami szintén problémákhoz vezethet az eurozónában.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót!

Újabb fejezet íródik Cristiano Ronaldo katari történetében. A portugál sajtóhírek szerint a csapat legnagyobb sztárja haza akart utazni, miután nem számoltak vele a kezdőben a Svájc elleni mérkőzésen. A portugál szövetség és Ronaldo cáfolt, ám az esetet elsőként megszellőztető lap, a Record újabb részleteket osztott meg igaza alátámasztására.

A sapka esete a baloldallal

A sapka esete a baloldallal

Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Scholz dobbant a Twitterről?

Scholz dobbant a Twitterről?

Még azután is, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert, tombolnak a platformon az indulatok, amit a német kancellária is aggodalommal figyel. Alternatívák után is néznek.

Rendkívüli közleményről osztott meg bejegyzést Kocsis Máté

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket – olvasható a bejegyzésben.

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

A kiküldött rémhírterjesztő SMS-ek szövege és Varju mai sajtótájékoztatójának címe szinte ugyanaz – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére