Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jön a STOP Soros!

Bertha László

2018.01.17. 16:11

Törvényjavaslattal lépne fel a kormány az illegális bevándorlás ellen. A nemzeti konzultáció eredményével összhangban, a magyarok akaratának megfelelõen készül a tervezet - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a kormányülés szünetében.

Pintér Sándor indoklásul azt mondta, hogy meg kell alkotni azokat a jogszabályokat, amelyek alapján eleget lehet tenni a nemzeti konzultáció eredményének. A kormány célja, hogy „ne érje meglepetés” se a hivatalos szerveket, se az állampolgárokat, se az illegálisan érkezőket, se a törvénytelen migráció szervezőit – fogalmazott.

Az elképzelésekről a belügyminiszter kifejtette, hogy a tervek szerint a törvénytelen migráció elősegítésében szerepet vállalók adatszolgáltatását a bíróságnál kell majd elvégezni, amely ezt egy folyamatosan ellenőrizhető, megtekinthető nyilvántartásba fogja venni. Emellett ha ilyen szervezetek többségében külföldről kapnak pénzt, akkor az ilyen külföldi összegek után 25 százalékos illetéket kellene fizetniük:

Ha külföldről érkezik pénz egy alapítványhoz Magyarországra, és az egy nagyobb összeg, mint amennyit egy állampolgár támogatásából az állam vesz igénybe, illetéket kell fizetni. Az illeték a tervezet alapján az elutalt pénznek a 25 százaléka. Ezeket a tranzakciókat a NAV ellenőrzi majd.”

Ezek betartását – folytatta – a tervezet szerint az ügyészség fogja ellenőrizni, ha pedig jogsértést talál, akkor arról értesíti a bíróságot, és javaslatot tesz a szankcióra, amelyről majd a bíróság dönthet.

Cél továbbá, hogy az illegális migrációt támogató személyeket is meg tudják akadályozni ebben a tevékenységükben. Ezért lehetőséget teremtenének arra, hogy az ilyen külföldi állampolgárokat az idegenrendészeti távoltartás intézményével távol tartsák Magyarországról. A magyar állampolgárokat csak a schengeni külső határok 8 kilométeres övezetéből lehetne távol tartani – közölte Pintér Sándor, hozzátéve, hogy diplomatákra, ENSZ-képviselőkre nem vonatkozhatna a távoltartás, ahogyan azokra az országgyűlési képviselőkre sem, akiknek az említett területen feladatuk lehet.

A tárcavezető kérdésre megerősítette, hogy magyar állampolgárokat nem lehet kitiltani Magyarországról, külföldiek esetében viszont előfordulhat.

A belügyminiszter csütörtökre ígérte a tervezet szövegének nyilvánossá tételét, Kovács Zoltán pedig azt mondta, a három javaslatból álló „Stop Soros” törvénycsomaggal a kormány megtette, amit megtehetett, előkészítette a megváltozott körülményekhez szükséges előterjesztést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére