Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól indul az oltási akcióhét, sorban állnak az emberek a vakcináért

888.hu

2021.11.22. 13:40

Nagy az érdeklődés az oltási akcióhét iránt.

 

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22–28. között oltási akcióhét lesz a kórházi oltópontokon 7–19 óráig.

Az oltási akcióhét láthatóan nagyon jól indult, hétfőn reggel már több kórház előtt is sorban álltak az emberek, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát.

MTI/Soós Lajos

 

 

MTI/Varga György

 

Mit kell tudni?

Az oltásra érkezőket arra kérik, hogy vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, tajkártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat. Nagyban meggyorsítja a folyamatot, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot.

101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat.

Az oltópontok listája ITT érhető el.

Az oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra, akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik adag vakcinát szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére