Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól időzített a kormány a járványügyi szigorításokkal

888.hu

2021.11.01. 19:00

Hosszú hónapok után először múlt héten emelkedett azoknak az aránya, akik a koronavírus ellen szigorúbb intézkedéseket várnak el – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A Nézőpont Intézet a koronavírus-járvány kitörése óta vizsgálja, hogy a magyar felnőtt társadalom elegendőnek tartja-e a kormányzati intézkedések szigorúságát.

A harmadik hullám lecsengése után, tízből hatan (61-59 százalék) éppen megfelelőnek találták a szabályok szigorúságát. A magas átoltottság miatt ez lényegében az élet normalizálásával való széles társadalmi egyetértését jelentette, amely alacsony megbetegedési aránnyal járó kellemes nyaralást hozott sokaknak – olvasható az elemző szervezet kimutatásában.

Az idősoros kutatásban múlt héten változott először hibahatáron túlmutató mértékben a helyzet. A szigorúság aktuális mértékével egyetértők aránya ugyan nem csökkent (58 százalék), a több kikényszerített fegyelmet akarók aránya viszont 25-ről 30 százalékra nőtt, az aktuális intézkedéseket pedig túl szigorúnak tartók aránya 8 százalékra csökkent.

Tízből tehát hárman követelték múlt héten a koronavírus elleni intézkedések szigorítását, amelyet a kormány – éppen a Nézőpont Intézet adatfelvételének csütörtök délelőtti lezárulta után – be is jelentett.

Az október utolsó hetében készült kutatás azt is megmutatta,

hogy az intézkedések szigorítását elsősorban a kormánykritikusok kívánták.

Közülük tízből hatan (61 százalék) szigorítás-pártiak voltak és csak ketten (19 százalék) mondták azt, hogy az aktuális szabályok megfelelőek. Ezzel szemben a kormánypárti része a társadalomnak háromnegyedrészt (76 százalék) elégedett volt az intézkedések szigorával, vélhetően elsősorban az oltásokra helyezett hangsúllyal, s csak hatoda (17 százalék) kívánta a nagyobb fegyelem elrendelését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Olajembargó, ellenzéki politizálás, erőszakkísérlet – képviselőket kérdezett a 888!

Olajembargó, ellenzéki politizálás, erőszakkísérlet – képviselőket kérdezett a 888!

Hétfőn tette le miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor. Az esemény apropóján a 888.hu stábja is jelen volt a parlamentben, ahol kormánypárti és ellenzéki képviselőket kérdeztünk többek között a Brüsszel által erőltetett olajembargóról, az előttünk álló ciklus baloldali politizálásáról és előkerült a Jobbikhoz köthető nemi erőszakkísérlet ügye is. Portálunk kérdéseire Menczer Tamás (Fidesz), Kósa Lajos (Fidesz), Kanász-Nagy Máté (LMP), Dúró Dóra (Mi Hazánk Mozgalom), és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) válaszoltak.

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

A CPAC Hungary konferenciát május 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten. Az esemény főszónoka Orbán Viktor lesz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére