Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogerõsen elítélték a Jobbik alelnökét rágalmazásért

Sümeghi Lóránt

2017.01.19. 19:28

Janiczak Dávid vádlott bûnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, ezért a bíróság egy évre próbára bocsátja - olvasható az elsõfokú bíróság nyári ítéletében, amelyet a másodfok, némi módosítással most helybenhagyott.
Az eljárás részeként egy újabb titkos hangfelvétel is előkerült, ami mostanság nem ritka Ózd város politikai életében.

Az atv.hu beszámolója szerint  a Jobbik frissen megválasztott alelnöke 2014 decemberében megkísérelte beindítani a választási kampányban megígért elszámoltatást Ózdon. Első számú célpontja Vitális István, a fideszes polgármester kabinet- és kampányfőnöke lett, akivel kapcsolatban azt fogalmazta meg egy Facebook-posztjában, hogy négy év alatt 50 millió forint közpénzt „keresett meg, vagy költött el”.


 „Hogy ilyen mértékű rablás soha többé ne valósulhasson meg Ózdon, ezért folytatjuk az elszámolást és megtesszük a szükséges lépéseket” – ígérte tört magyarsággal Janiczak Dávid, aki Vitális többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó bocsánatot kérni állításaiért. A Fidesz-KDNP helyi képviselője bírósághoz fordult, mivel úgy ítélte meg, hogy a jobbikos városvezető a nagy nyilvánosság előtt gázolt a becsületébe.

Az Ózdi Járási Bíróság ítéletében kimondta, hogy – mivel a Jobbik alelnöke gyakorlatilag egyetlen állítását sem tudta érdemben bizonyítani – Janiczak Dávid bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, amiért is egy év próbára bocsátja.

A polgármester fellebbezett az ítélet ellen, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódott. A bíróság mai ítéletében helybenhagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét, annyi eltéréssel, hogy a feltételes elítélés kilátásba helyezése helyett a Törvényszék megrovásban részesítette Janiczakot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére