Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jóakaróink ismét az ország káráért dolgoznak

Nagy Gábor

2016.02.27. 15:18

Csak a szokásos fáma a Magyar Nemzet interjújában.
Paks 2 szakpolitika. Brüsszel viszont az érdekeit félti, az ellenzék meg politikai kérdésként kezeli a bővítést. A magyarok viszont az olcsó áramban és a munka lehetőségében érdekeltek. Összeállt a kép?

Úgy néz ki, tovább folyik a hercehurca. A versenyszabályok áthágása után újabb visszalépés jöhet Paks II. ügyében, ugyanis Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője a Magyar Nemzet szombati interjújában elmondta: az Európai Bizottság arra kötelezte a magyar kormányt, hogy szüntessék meg a paksi bővítéssel kapcsolatos iratok általános titkosítását, ugyanis a bizottság szerint ez sérti az információ-szabadságot. Ezért a kabinetnek hétfőig be kell nyújtani egy törvénymódosítást.

Most örülünk a hazaárulásnak vagy nem?

Jávor Benedek még tavaly nyáron fordult az Európai Bizottsághoz, mert szerinte a titkosítás az Alaptörvény mellett az uniós jogszabályokat is sérti. Az EU-s irányelvek szerint ugyan az üzleti és a nemzetbiztonsági okokból titkos szerződéseket valóban ki kell takarni, de a dokumentum többi részletét nyilvánosságra kell hozni. A titkosítás emellett nem felel meg az aarhusi egyezménynek sem, amely a környezeti információk nyilvánosságát és a társadalmi részvétel lehetőségét biztosítja – tette hozzá a képviselő.

A bizakodó Jávor Benedek az interjúban elmondta, hogy bár nem bízik az összes dokumentum nyilvánosságra hozatalában, de az építkezés előkészítését megalapozó dokumentumok és tanulmányok hozzáférhetőségében reménykedik.

Köszönjük Benedek, bíztunk benned.

(Magyar Nemzet)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére