Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó úton halad a Paks II

Bokor Gábor

2017.03.01. 16:58

A paksi atomerõmû teljesítményének fenntartásáért felelõs kormánybiztos szerint két fontos engedélyt is megkaphat az erõmû új blokkja.

Aszódi Attila a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségének a konferenciáján elmondta, hogy a beruházás az előző évnek a végén első fokon megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A kormánybiztos felidézte, hogy ez ellen két zöld szervezet fellebbezett, ám bízik benne, hogy a másodfokú eljárás rövid időn belül lezárul.

A telephelyengedély-kérelmet tavaly ősszel nyújtották be az Országos Atomenergia Hivatalnak, és ha minden jól alakul, akkor tavasszal akár az engedélyt is megkaphatják. 

Az ebben rögzített paraméterek alapján össze lehet majd állítani az erőmű létesítési engedélyének kérelmét. Szükség van a biztonságos, zavartalan és megfelelő minőségű áramellátásra, erre a villamos energiáról szóló törvény is kötelez"

– fogalmazott a kormánybiztos, aki szerint nem lehet ebből technikai kérdéseket kiragadni és politikai kérdésnek beállítani.

Ha valaki ezt teszi, akkor a folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátást veszélyezteti"

– mondta.

Mint ismeretes az Európai Bizottság tavaly novemberben megszüntette azt a kötelezettségszegési ügyet, amit a paksi projekt közbeszerzési kérdésében indított. A brüsszeli intézmény azt állapította meg, hogy megfelelően járt el a magyar kormány, amikor a szerződéseket az orosz féllel megkötötte.

A bizottság előtt már csak az állami támogatások kérdése van nyitva, bízunk benne, hogy ebben az ügyben is hamarosan megszületik a végső döntés, és a projekt megkapja a zöld jelzést"

– idézte a politikust az MTI.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére