Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó hír, hogy ismét jóban vagyunk az osztrákokkal

Bokor Gábor

2018.03.01. 21:58

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten tárgyalt Karin Kneissl osztrák külügyminiszterrel. A tárgyalás után a magyar miniszter megjegyezte, hogy Ausztria az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak, és a két kormány visszatért a baráti kapcsolatokhoz.

A két ország ezer szállal kötődik egymáshoz, rendkívül jelentős a gazdasági együttműködésük. A migráció tekintetében pedig egyetértenek, hogy elsősorban a kiváltó okokat kell kezelni, és lehetséges a tengeri határ megvédése"

– mondta Szijjártó Péter, majd kifejtette, hogy Ausztria jelenleg a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly meghaladta a tízmilliárd eurót.

A miniszter szerint az osztrák cégek a negyedik legjelentősebb befektetői közösséget adják Magyarországon, és 75 ezer embernek adnak munkát.

A külügyminiszter közölte azt is, hogy az elmúlt években súlyos viták voltak a kétoldalú kapcsolatokban, alapvetően a migráció körül, de a mostani kormánnyal sikerült felszámolni ezt a méltatlan helyzetet.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a jelenlegi osztrák kormány a párbeszédre és a barátságra koncentrál, így elmaradtak a csörték, amelyek korábban megkeserítették a kétoldalú kapcsolatokat.

A megbeszélésen téma volt a migráció. Magyarország a kvótarendszert csúfos kudarcnak tartja, inkább a határvédelemre kell helyezni a hangsúlyt. A magyarok biztonsága az első számú szempont"

– mondta a külügyminiszter, aki hangsúlyozta azt is, hogy az ENSZ migrációs csomagja felháborító, Magyarország azt akarja, hogy írják át és változtassák meg.

A migrációbarát ENSZ-javaslatok helyett migrációellenes dokumentumra van szükség, Magyarország ezért benyújtja javaslatait, amiket délelőtt egy konferencián ismertetett"

– fogalmazott Szijjártó Péter, majd közölte, hogy nem a migráció megszervezését, hanem a megállítását kell kitűzni célként, és felháborító az a szélsőséges bevándorláspártiság, ami lerí a csomagról.

A külügyminiszter kijelentette, hogy az osztrák diplomácia vezetőjével beszéltek az EU bővítéséről, és a nyugat-balkáni országok számíthatnak Magyarország támogatására a csatlakozási folyamatban. Schengennel kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta , hogy az övezet túlélése az európai gazdasági versenyképesség egyik legfontosabb eleme.

Karin Kneissl osztrák külügy- és integrációs miniszter úgy fogalmazott a sajtótájékoztatón, hogy az év második felében országa tölti be az EU soros elnöki posztját, és ezen időszak alatt a szubszidiaritásra helyezik a hangsúlyt.

Az európai szabadságjogok fontos eleme a személyek és áruk szabad áramlása, és ezt biztosítani kell a hatékony külső határvédelem mellett. A Nyugat-Balkán nemcsak földrajzi, hanem történelmi szempontból is Európa része, ezért Ausztria kötelességének érzi, hogy továbbvigye az EU bővítésének ügyét"

– mondta az osztrák külügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy Ausztria megkülönbözteti a legális és az illegális migrációt.

Karin Kneissl a paksi bővítés ügyében úgy fogalmazott, hogy Ausztria és az Európai Bizottság között van vita, nem kétoldalú kérdésről van szó.

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak vitája van mindenkivel, aki pártolja a migrációt, aki korlátlanul meg akarja nyitni az európai határokat mindenki előtt, és aki bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot, és Soros György ilyen.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Az erről szóló kutatás Németországban látott napvilágot, de a probléma – minden bizonnyal – más európai országokban is fennáll.

A franciák többsége negatívan ítéli meg a migrációt

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy véli, hogy ha még több migránst fogadnának be, az fenyegetést jelentene az országukra nézve.

Így szoktatják hozzá a dzsihádhoz az iszlamista csecsemőket

Az Ausztrál Zsidó Egyesület (AJA) hívta fel a figyelmet arra a Twitteren keringő felvétele, melyen egy muszlim férfi gyomorforgató módon próbál egy csecsemőt kondicionálni.

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

A földközi-tengeri migrációs útvonalon érkezők különbségtétel nélküli szétosztását szorgalmazza az új olasz kormány – számolt be az ügyben formálódó nemzetközi megállapodás részleteiről az olasz sajtó hétfőn.

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak.

Javában tombol a píszí véleményterror

Még az olyan híres/hírhedt nagy cégek sincsenek biztonságban, mint a Gucci.

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Puzsér Róberték szerint Berki Krisztián csak visszaélések árán szedte össze a megfelelő számú ajánlást: az NVB szerint viszont nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére