Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jelenleg Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt a baloldalon

888.hu

2021.04.09. 10:40

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából kiderült, hogy Jakab Péter az első, Karácsony Gergely pedig a második helyen áll a miniszterelnök-jelöltek versenyében.

 

Jelenleg Jakab Péter a legnépszerűbb a baloldali miniszterelnök-jelöltek közül az ellenzéki választók körében (21 százalék), őt Karácsony Gergely követi (14 százalék) – írja a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet kutatására hivatkozva.

Jakabot kevesebben tartják esélyesnek, mint ahányan támogatják, Karácsonynál ez az arány fordítva van; többen tartják esélyesnek, mint ahányan támogatják őt.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 44 százaléka továbbra is Orbán Viktort választaná meg,

30 százalékuk pedig mást személyt nevezett meg.

A teljes népesség körében Jakab Péter 10, Karácsony Gergely pedig 7 százalékot szerezett, azonban a baloldali előválasztás során nem a teljes népesség, csupán az Orbán Viktorral elégedetlenek szavazata dönti el, ki lesz a miniszterelnök kihívója.

A többi jelölt igencsak csekély százalékkal indul: Dobrev Klára 7, Márki-Zay Péter 8, Fekete-Győr András 4 százalékot szerzett, így a legkevésbé sem mondható, hogy esélyesek lennének.

Bár Dobrev és Karácsony – elmondása szerint – sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a jelöltválasztáson való indulását, a nyilvánosság számol ezzel a lehetőséggel.

Ironikus, hogy az ellenzéki szavazók 15 százaléka szerint nem is valószínű, hogy egyáltalán lesz közös miniszterelnök-jelölt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére