Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Járvány: Varga Judit kemény, leleplező kiállása a magyarokért, a kormányért az Euronews ellenében

HKJ

2020.04.05. 10:00

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán fakadt ki azzal a nemtelen álhírgyártással szemben, amelyet az Euronews hírportál alkalmazott vele, így a magyar kormánnyal szemben. Öröm viszont az ürömben, hogy az osztrák köztelevízió (ORF) szinte vágatlanul leadta ugyanabban a témában, a koronavírus-törvény elfogadása utáni helyzetben – igaz inkvizíciós stílusban – készített interjúját.

Ezzel kapcsolatban Facebookján Varga Judit megjegyezte, sokan úgy gondolják, hogy Nyugaton a helyzet változatlan, de ő hiszi, hogy sok munkával, háttérbeszélgetéssel Nyugaton is lebontható a liberális fősodratú média fala és egyre több emberhez juthat el a magyar emberek és a magyar kormány hangja. Ebben a meggyőződésében megerősítette Roger Köppel, a Svájci Néppárt képviselőjének, a Die Welt német hetilap volt főszerkesztőjének(!) kiállása és a nyugati tagállamokból érkező rengeteg pozitív visszajelzés: A svájci politikus, publicista Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy „az inkvizítori stílusban készített interjújában az osztrák riporter figyelmen kívül hagyta Svájcot, ahol a veszélyhelyzetnek nincs időkorlátja, és Magyarországgal ellentétben a parlament még csak nem is ült össze.” Az ORF riportere egyébként azzal védekezett nyers stílusával kapcsolatban, hogy Varga Judit önként vállalkozott az interjúra, nem kínozták meg és azt mondhatta el, amit akart, továbbá bármikor fel is állhatott volna. (Az interjú a cikk végén megtekinthető.)

S akkor lássuk, hogyan is történt az álhírgyártás az Euronews háza táján. Varga Judit bejegyzését idézzük.

„Elég volt a fake news gyártásból, elég volt abból, hogy a liberális fősodratú médiumok elhallgatják a sajátjuktól eltérő véleményeket és folyamatosan félrevezetik az európai, valamint a tagállami döntéshozókat és az európai polgárokat!
A koronavírus-törvény és a befolyásos brüsszeli Euronews hírportál példáján bemutatom, hogy is működik a médiagépezet, amely bárkit, bármit, akár egy tagállamot is képes elszigetelni és befeketíteni, ha éppen a helyzet úgy kívánja:

1. Már napok óta nemzetközi sajtóössztűz zúdult a magyar kormány által a magyar emberek egészsége és biztonsága érdekében az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus-törvénytervezetre, amikor az európai adófizetők pénzén fenntartott, szinte minden európai háztartásba eljutó, brüsszeli székhelyű Euronews hírportál március 24-én megkereste a magyar kormányt, hogy interjú keretében válaszoljunk a törvénnyel kapcsolatos kérdéseikre és kritikákra.

2. Mint a törvény előterjesztője, én vállaltam az interjút, ami Skype-on keresztül került rögzítésre március 24-én 17.45 és 18.00 óra között. A Euronews arról tájékoztatta a minisztérium sajtófőnökét, hogy az interjú még aznap este adásba kerül. Tudva azt, hogy a Euronews csatornán megjelenő híreket a nemzetközi sajtó egyéb befolyásos szereplői is átveszik, más nemzetközi orgánumnak aznap nem nyilatkoztam.

3. Mivel a Euronews március 24-én este, az ígéret ellenére nem adta le az interjút, másnap a kollégáim megkeresték a főszerkesztőt, aki március 25-én 19.00 órakor küldött udvarias e-mailjében arról tájékoztatta a kollégáimat, hogy a koronavírus miatt csökkentett üzemmódban dolgoznak, de az interjú március 25-én este adásba kerül.

4. Az interjú ezt követően sem került adásba, tehát a magyar kormány reakciója továbbra sem jutott el az európai polgárokhoz, csak a különböző irányokból zúduló kritika.

5. Ezt követően a kollégáim megkeresésére azt válaszolták, hogy azt a csapatot, amely a velem készült interjúval foglalkozott, hazaküldték koronavírus-gyanúval. Emellett nagyon leterheltek, sok a hír és priorizálniuk kell. Véleményük szerint a hír – a koronavírus-törvényt ért kritikák – már elavultak. Kollégáim jelezték, hogy ennek ellentmond, hogy a Euronews eközben több cikket is közölt kommentálva a magyarországi helyzetet.

6. A nagy leterheltség között arra jutott energia, hogy miközben a magyar kormány cáfolata nem került adásba, közben a Cseh Katalin EP-képviselővel készült interjút leadta a Euronews.

7. A kollégáim ismételt megkeresésére a főszerkesztő jelezte, hogy továbbítja az anyagot a Euronews online szerkesztőinek, hogy ha gondolják, akkor ők használják fel.

8. Mindeközben a törvény benyújtásától kezdve egy héten keresztül folyamatosan megjelentek a Euronews híreiben és online felületén a törvénnyel kapcsolatos ellenzéki és az azokkal szinte szó szerint megegyező európai kritikák.

9. Március 26-án 17.30-kor telefonon egyeztettem Vera Jurova értékekért és átláthatóságért felelős európai biztossal, neki is megemlítettem, hogy meglehetősen méltánytalannak érzem, hogy miközben napok óta csak a törvénnyel kapcsolatos kritikák zúdulnak az európai polgárokra, addig a magyar kormány álláspontját nem hozza le az uniós adófizetők pénzéből fenntartott médium.

10. Ezt követően – érdekes módon – március 26-án este és március 27-én kettő, azaz kettő mondatot leadott a 15 perces interjúból a Euronews.

11. A fenti történet után, itt a Facebook-oldalamon örömmel írtam ki, hogy az ORF-nek március 31-én adott interjúm majdnem vágatlanul adásba került. És itt jeleztem azt is, hogy ez annak fényében különösen jó hír, hogy a Euronews például nem adta le a velem készített interjút.

12. Ezt követően több különböző ellenzéki médium azzal vádolt meg, hogy valótlanul állítottam, hogy a Euronews nem adta le a velem készült beszélgetést.

PS: Mindenki döntse el maga, hogy ki hazudik ebben a történetben és ki játszik nyílt kártyákkal. Én mindenesetre tovább küzdök azért, hogy a magyar emberek és a magyar kormány hangja minél több helyre eljusson. Az ORF-interjúmat Önöknek is köszönhetően csak a Facebookon egymillió ember (köztük sok nyugat-európai) látta. Hajrá, Magyarország, Hajrá, magyarok!”

Emlékeztetőül: az ORF-interjú:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére