Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izraeli nagykövet: „Magyarországon szabadon sétálhatnak az utcán a zsidók”

888.hu

2020.12.22. 11:00

Yacov Hadas-Handelsman, Izrael Állam budapesti nagykövete adott interjút a Magyar Nemzetnek.
A diplomata egyáltalán nem gondolja, hogy Magyarország antiszemita ország lenne, sőt visszautasítja az effajta vádaskodásokat.

Baranyi Krisztina dehonesztáló szavaival kapcsolatban elmondta, hogy az ilyen kifejezések ne kapjanak felesleges nyilvánosságot. Nagyon egyszerű, ennek a szóhasználatnak nincs helye a XXI. századi beszédben – különösen Európában, természetesen Magyarországon sem –, főleg akkor, ha egy olyan közszereplőről beszélünk, akinek pozitív példát kell mutatni ezzel kapcsolatban, hangsúlyozta. Civilizált vitában, bármennyire is heves, az ember nem használhat ilyen szavakat! Nemcsak zsidókkal, hanem bárkivel szemben. Szégyen, amikor ilyen dolgok történnek, és leginkább annak a társadalomnak, ahol ez előfordulhat. A nagykövet elmondta, bocsánatkérésről még nincs tudomása.

Yacov Hadas-Handelsman kijelentette továbbá, szereti a véleményét tényekre alapozni. Szóval hadd szolgáljak két ténnyel. Először is: a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) nevű zsidó szervezet antiszemita támadásokat vizsgáló listáján Magyarország az európai országok közül az utolsó helyen állt. Az idei évben összesen nagyjából harminc incidens történt az országban. Persze egyetlen eset is sok, de azért nem mindegy, mennyihez képest. Másodszor: már egy éve szolgálok Magyarországon, keresztül-kasul bejártam. Európát is jól ismerem, így bizton állíthatom, a kontinensen

Magyarország szinte az egyetlen hely, ahol egy gyakorló vallásos zsidó szabadon sétálhat az utcán anélkül, hogy bármitől tartania kellene.

Magyarország és Izrael kapcsolatával kapcsolatban érzékeltette,

az, hogy ez a kapcsolat jó, az enyhe kifejezés…

Rámutatott, most még szorosabbra fűzik a kapcsolatot egy izraeli radarrendszer vásárlásával, amely az Izraelt oltalmazó vaskupola része. A beszerzés csak egy része egy sokkal nagyobb programnak, melynek során Magyarország modernizálja elavult, szovjet időkből megmaradt technikáját. Az ELTA világviszonylatban is az egyik legjobb fegyvergyártó, ezért sokan döntenek amellett, hogy az amerikai légvédelem mellé izraeli radarrendszert vásárolnak. Hogy mennyire jó? Ahogy mondani szokták, a puding próbája az evés. A vaskupoláról azt kell tudni, hogy a rövid hatótávú lövedékek semlegesítésére tervezték. A Gázai övezet környékén elterülő izraeli falvak lakóinak olykor csak 15 másodpercük van fedezékbe húzódni a kilövés és a becsapódás között. A vaskupola azonban nem csupán elhárítani képes ezeket a rakétákat, de azt is kiszámolja, hogy lakott területre csapódnak-e be, azaz be kell-e avatkozni.

Sokan próbáltak már megtámadni minket, de a vaskupola eddig mindegyikkel elbánt. A „puding” bizonyított.

A hidegháború utáni világban, amikor a konfliktusok természete megváltozott, minden országnak szüksége lehet ilyen védelemre – hangsúlyozta a nagykövet.

A teljes interjú itt elolvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére