Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt vannak a családvédelmi konzultáció kérdései

Zelenka Dóra

2018.11.05. 11:16

Hivatalosan is bejelentették a legújabb nemzeti konzultáció kérdéssorát, a kérdésekre levélben és az interneten adhatunk választ december 21-ig.

A kormány szándékai szerint a konzultációval Magyarország azt az üzenetet küldheti Brüsszelnek, hogy a bevándorlás, népességcsere helyett az erős családokat támogatják – írja a Magyar Idők.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban elmondta, hogy a témák között szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyereket nevelő nők munkavállalásának kérdése is.

Mindezek mellett

a nagycsaládosok gépkocsikedvezménye, a gyerekek után járó nyugdíjkedvezmény és az anyaság szolgálatának jobb megbecsülése is szóba kerül.

A kormány szerint az európai és a magyar politika legfontosabb vitapontja az, hogy eldönthetik-e mások helyettünk, kivel éljünk együtt.

A kabinet szándékai szerint a konzultációval Magyarország erős üzenetet küldhet az Európai Unió döntéshozóinak is: kontinensünk megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül – írja a lap.

A kérdőíveket tartalmazó leveleket már elkezdték kiküldeni. A Magyar Posta négy hét alatt mintegy nyolcmillió küldeményt fog eljuttatni a címzettekhez.

Mivel korábban már volt rá példa, így előfordulhat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány meghosszabbítja a válaszlevelek visszaküldésének, és az interneten érkező válaszok leadásának határidejét is.

Mondhatjuk azt is, hogy Európa az üres bölcsők kontinense, nincs elég gyermek. Hiába a jelentős népvándorlás Európa felé, Magyarország a belső erőforrásaira szeretne támaszkodni, mi a magyar gyermekekben látjuk a jövőt"

– jelentette ki Novák Katalin államtitkár a nemzeti konzultáció kérdéseinek bemutatásakor.

Az eddigi intézkedések, az idei »Családok éve« erőfeszítései, és a nemzeti konzultációban meghatározott irányok azt mutatják, hogy a kormány a magyar gyermekekben látja a jövőt"

– tette hozzá.

A családvédelmi konzultáció tíz kérdést tartalmaz. A kormány arra kérdez rá, hogy egyetértünk-e a következő állításokkal:

1. A népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni.

2. Az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni.

3. A fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez.

4. Több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni, továbbá a három- vagy többgyerekes édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni.

5. Az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét.

6. A kormány támogassa a gyermeküket nevelő nők munkavállalását.

7. A beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak.

8. A gyermekek szellemi, lelki és fizika fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak is védenie kell.

9. Azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához.

10. A gyermeket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak.

A konzultációról ezúttal is tévén, rádión, online és nyomatott felületeken, valamint óriásplakátokon keresztül tájékoztat majd a kormány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére