Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt az újabb szigorítás: szeptembertől ismét lezárják a határokat a járvány miatt

888.hu

2020.08.28. 17:13

Újabb szigorításokat vezetett be a kormány, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. „Magyarország zöld, minden más ország vörös.”
A határvédelem tekintetében visszatérünk az első hullám szabályaihoz, fő szabály szerint szeptember elsejétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet be, csak indokolt esetben, külföldről hazatérő magyar állampolgárok esetében pedig két hét karantén, vagy két negatív teszt az előírás.„,

közölte Gulyás Gergely, azt is hozzátéve

itt a második hullám”,

az intézkedések legalább egy hónapig érvényben maradnak, utána lehet majd mérlegelni az új intézkedések bevezetését, tette hozzá újságírói kérdésre válaszolva, amely az idős állampolgárok vásárlási idősávjának újbóli bevezetését firtatta.

„Európában a járvány második hulláma elkezdődött” közölte Gulyás Gergely aki szerint a Magyarországon ma bejelentett kiugró adat is még jónak tekinthető, de egyértelműen terjed a járvány.

Hozzátette:

a fertőzések többségének eredete külföldi, ezért döntött úgy a kormány, hogy a vírus további beáramlását akadályozza meg elsősorban.

Az iskolakezdésről szólva a kancelláriaminiszter leszögezte:

az Emmi ajánlása nem tiltja meg, de nem is javasolja a nagy tanévnyitó rendezvények megtartását.

„Azért dolgozunk, hogy ne kelljen az iskolákat bezárni, normális keretek között folyhasson az oktatás.” Ugyanakkor a kormány új intézkedései

lehetővé teszik, hogy egyedileg lehessen elbírálni egy-egy iskola bezárását

és a digitális a tavasszal bizonyított digitális tanrendre átállást, ha az adott intézményben megnövekszik a fertőzések aránya.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére