Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését”

888.hu/MTI

2022.04.06. 08:00

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelezte szerdán a Facebook-oldalán, hogy reggelre a minisztériumba kérették Ukrajna budapesti nagykövetét.

 

Szijjártó Péter bejegyzésében rögzítette:

Mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk.”

 

Ugyanakkor – folytatta – számunkra természetesen mindennél fontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága.

„Ez nem a mi háborúnk, ezért abból ki akarunk és ki is fogunk maradni.” – írta, hozzátéve, hogy a kormány nem hajlandó kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, „ezért nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat”.

A magyar diplomácia vezetője szerint mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak. „Azt gondolom, elég világosat és jól érthetőt.” – jegyezte meg.

Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első.”

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint „egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának!”.

Mint leszögezte, „a totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok”.

 

Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát.”

 

– közölte, azt is kiemelve, hogy „mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére