Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a nyilatkozat, ami miatt a balos képviselők kivonultak

888

2022.03.09. 21:12

Kocsis Máté közzétette azt a politikai nyilatkozatot, amely miatt a baloldal ma kivonult az országgyűlés külügyi bizottságának üléséről.

 

Az elmúlt hónapok nemzetközi diplomáciai erőfeszítései ellenére az orosz haderő ukrán területek elleni támadása következtében háború tört ki Magyarország közvetlen szomszédságában. A szárazföldi összecsapások, tüzérségi támadások és légicsapások már több ezer halálos áldozattal jártak, és elindították az életüket féltő menekültek hullámát az Európai Unió keleti határtérsége, benne hazánk felé. Már több millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat, köztük sokan Kárpátalján élő magyarok. Az ország és a nemzet biztonságát fenyegető kihívással egységesen kell szembenéznünk. Ezért az Országgyűlés az alábbi politikai nyilatkozatot teszi:

1. Elítéljük Oroszország katonai beavatkozását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, illetve területi épségének sérthetetlensége mellett.

2. A háború semmilyen konfliktusra sem jelenthet megoldást, ellenben fegyvertelen emberek sokaságának életét oltja ki, veszélyezteti vagy lehetetleníti el. Ezért szorgalmazzuk a harci cselekmények haladéktalan leállítását, és a felek közötti béketárgyalások megkezdését, üdvözölve egyúttal minden közvetítésre irányuló jó szándékú kezdeményezést.

3. A NATO tagjaként Magyarország egyetértését fejezi ki azokkal a szövetség vezetői részéről elhangzott felelősségteljes nyilatkozatokkal, amelyek szerint el kell kerülni a konfliktus átterjedését a tagállamok területére, mivel ez beláthatatlan következményekkel járna.

4. Az ENSZ, az EBESZ, az Európa Tanács és az Európai Unió tagjaként Magyarország támogatását fejezi ki minden olyan közös törekvés iránt, amelynek célja a béke mielőbbi megteremtése.

5. Magyarország alapvető célja a béke és a területén élő emberek biztonságának védelme. Történelmünk tapasztalatai alapján jelentjük ki: ebből a háborúból hazánknak ki kell maradnia, senkinek sem engedhetjük meg, hogy ebbe belesodorjon bennünket.

6. Kinyilvánítjuk, hogy Magyarország nem küld katonákat az ukrán hadszíntérre, nem szállít kétoldalú alapon fegyvereket, és nem járul hozzá, hogy a magyar‒ukrán határon keresztül az élet kioltására alkalmas fegyverek szállítására kerüljön sor.

7. Felhívjuk valamennyi közéleti szereplőnek és a sajtó munkatársainak a figyelmét, hogy tartózkodjanak minden olyan meggondolatlan vagy politikai hátsó szándéktól vezérelt megnyilatkozástól, amely a jelen kiélezett helyzetben veszélyeztetheti az ország és a magyar emberek biztonságát. Különösen veszélyesnek és felelőtlennek ítéljük azokat a követeléseket, amelyek magyar katonák, illetve fegyverek küldését sürgetik a háborús térségbe.

8. Magyarország felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért; minden közéleti szereplőnek alkotmányos kötelezettsége, hogy ennek megfelelő magatartást tanúsítson. Nemcsak felelőtlennek, de embertelennek és a nemzeti érdekekkel szemben állónak is tartjuk, ezért határozottan visszautasítjuk és elítéljük azokat a megengedhetetlen minősítéseket, amelyek egyesek részéről a kárpátaljai magyarokat érték, biztonságukat is veszélyeztetve. Senki nem engedheti meg magának, hogy – pillanatnyi politikai érdekeitől vezettetve – az orosz‒ukrán konfliktus esetleges áldozatává tegyen szülőföldjükhöz ragaszkodó magyar embereket!

9. A Kárpátalján élő őshonos magyar közösség tagjai lojális és hűséges polgárai Ukrajnának, hozzájárulva annak jólétéhez és sokszínűségéhez, ezért az ország összes többi polgárához hasonlóan természetes és jogos elvárást támasztanak államuk felé jogaik maradéktalan tiszteletben tartása iránt. Magyarország e nemzeti közösségére hídként tekint, amely összeköthet bennünket egy független, fejlődő, a szülőföldjén minden polgára számára biztonságot és boldogulást nyújtó demokratikus Ukrajnával. Ezzel összhangban a magyar állam Ukrajna függetlenné válásának elismerésétől kezdve számtalan alkalommal és módon kifejezte a jó szomszédi és baráti kapcsolatok építésére vonatkozó szándékát. Így a múltban is támogattuk Ukrajna európai uniós kapcsolatainak erősítését, s a jelenben is – más közép- európai országokkal együtt – szorgalmazzuk a csatlakozási folyamat hivatalos megkezdését.

10. Magyarország természetes kötelezettségének tekinti, hogy segítséget nyújtson minden magyar és nem magyar ukrán és más állampolgárságú embernek, aki a háború elől menekülve hazánk – mint első biztonságos ország – területére lép. Az Országgyűlés elismeri és bátorítja azon magyar állampolgárokat, közösségeket és intézményeket, akik, illetve amelyek példaértékű összefogással igyekeznek segíteni a bajbajutottakon. Támogatjuk a Híd Kárpátaljáért kezdeményezést az Ukrajnában a háború fenyegetettségében élők, illetve a hazánkban oltalmat keresők azonnali megsegítésére.

A veszélyek korában élünk. Hazánknak a járvány és az általa okozott nehézségek után most háborús kockázatokkal is szembe kell néznie. Ebben a rendkívüli helyzetben csak összefogással őrizhetjük meg hazánk békéjét és családjaink biztonságát.

 

(forrás: Kocsis Máté oldala)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére