Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a kiábrándulás időszaka: ma már belülről kritizálják a „messiásként” várt Márki-Zay Pétert

888.hu/MTI

2021.12.20. 13:20

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában úgy értékelt, hogy nem váltotta be a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a hozzá fűzött reményeket a balliberális oldalon.

 

Az elemző szerint az előválasztást követően a baloldal teljesen elvesztette lendületét, és már baloldali politikusok is nyíltan beszélnek erről. Három és fél hónap múlva parlamenti választás lesz Magyarországon, ilyen kevés idővel a választás előtt gyakorlatilag semmilyen mondanivalója nincs a balliberális oldalnak – értékelt, hozzátéve, „kormányzásképtelen politikai alakulatról” van szó.

Az elemző közölte, már baloldali portálok is támadják a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, és a Fidesz jelentős előnyét mutató belső mérések szivárognak ki. Deák Dániel szerint hiányzik a baloldalon a kézzelfogható, hosszú távú perspektíva, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentést, a minimálbért, a benzinárcsökkentést és a bevándorlási intézkedéseket is támadja, ami érdemben rontotta Márki-Zay Péter megítélését.

Ezek a témák 70-80 százalékos támogatottságnak örvendenek Magyarországon, és ha Márki-Zay Péter a társadalom számára fontos kérdésekben „szembemegy a társadalmi akarattal”, úgy tűnik, hogy vagy Brüsszel, vagy valamelyik külföldi multi érdekeit képviseli, ami értelemszerűen nem tetszik a magyaroknak”

– mondta.

Az elemző szerint Karácsony Gergely főpolgármester visszalépése után „nagy messiásvárás” volt az ellenzéki oldalon, de úgy tűnik, Márki-Zay Péter nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most eljött „a kiábrándulás időszaka”, máris elkezdték belülről, a balliberális oldalon kritizálni Márki-Zay politikai ámokfutását – jegyezte meg, kiemelve, a baloldal miniszterelnök-jelöltje megszólalásaiban sértegeti a választópolgárokat.
Deák Dániel szerint az ellenzéki pártok vezetői is látják:

ha Márki-Zay Péter ezen az úton megy tovább, az katasztrofális vereséget fog okozni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére