Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét lesznek oltási akciónapok a kórházi oltópontokon

888.hu

2022.04.13. 16:30

Ismét lesznek oltási akciónapok a kórházi oltópontokon. Ezen a héten nagycsütörtökön, a jövő héttől pedig péntekenként lehet regisztráció nélkül is beadatni a koronavírus elleni védőoltást.

 

A koronavirus.gov.hu szerdán azt közölte: az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért a kormány továbbra is folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét a kórházi oltópontokon. A húsvéti ünnepek előtt nagycsütörtökön 14 és 18 óra között lesz oltási akciónap.

 

Azt írták: a magas átoltottság és a járvány visszahúzódása miatt az „oltakozási kedv” jelenleg alacsony, ezért a kórházi oltópontok nyitva tartását ehhez igazítják.

Változás, hogy a kórházi oltópontok kedden és péntekenként lesznek nyitva. Keddenként csak időpontfoglalással, péntekenként időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.

 

Az 5 és 11 év közötti gyermekeknek heti egy napot hirdetnek meg a kórházi oltópontok. Ezen korosztály beoltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál – ismertették.

 

Az oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.”

– emelték ki.

A húsvéti ünnepek után kedd délutánonként 6 órás időtartamban, a kórházak által meghirdetett időpontokra lehet foglalni. Péntekenként időpontfoglalással, valamint reggel 7 és este 19 óra között időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.

 

Kiemelték, hogy az oltás továbbra is minden oltatlannak javasolt, a megerősítő oltás pedig azoknak, akik 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás a 12–17 éves korosztályban is felvehető.

A negyedik oltást az kérheti, aki elmúlt 18 éves és a harmadik oltása beadása óta már eltelt 4 hónap. Azok az oltatlanok, akik átestek a fertőzésen, a betegségből történt felgyógyulásuk után várakozási idő nélkül olthatók – írták a kormányzati portálon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére