Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét gumicsónakkal próbáltak magyar területre jutni migránsok

Sümeghi Lóránt

2019.09.18. 11:08

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint megint gumicsónakkal próbált magyar területre jutni a Tiszán át hét migráns Röszke közelében szerdára virradóra.

Szabó Szilvia közölte, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei röviddel éjfél után tartóztatták fel az egyébként magukat irakinak valló határsértőket Röszke külterületén. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a százados.

Gumicsónakkal próbált meg Magyarországra jutni 11 migráns

A szegedi rendőrök hétfőn délelőtt Röszke külterületén tartóztattak fel egy gumicsónaknyi migránst, akik a Tiszán próbálták meg átlépni az államhatárt. A 11 főből álló csoport tagjai közül nyolcan iraki, hárman szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Legutóbb hétfőn fogtak el a rendőrök egy a folyón keresztül magyar területre jutni próbáló tizenegy tagú csoportot Röszkénél. Emlékezetes, Szeged alatt a Tiszán 2009-ben koszovói migránsok életüket vesztették, miközben csónakjukkal illegálisan próbálták meg átlépni a szerb-magyar határt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére