Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismeretlen egyesületen keresztül érdeklõdik a Jobbik

Sümeghi Lóránt

2016.10.13. 22:58

A Jobbik nemzeti konzultációjának keretében hétfõn kezdték el postázni a leveleket, de ténylegesen nem a párt bonyolítja a levelezést és az adatfeldolgozást, hanem egy frissen létrehozott egyesület - írta meg az Origo.

Egy ismeretlen, újonnan létrehozott egyesület bonyolítja majd le a Jobbik levelezését, amelyet „Valódi Nemzeti Konzultációnak” nevez az ellenzéki párt. A Híd a Nemzetért Egyesületet ózdi székhellyel hozták létre, és annyira új, hogy egyelőre semmi nyoma sincsen. Az egyesület elnöke Dúró Dóra. Mellesleg Ózd polgármestere is a jobbikos Janiczak Dávid.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese a lap kérdésére megerősítette, hogy valóban egy újonnan bejegyzett egyesületről van szó. Elmondása szerint eljárásjogi szempontból egyszerűbb jogi forma ez, mintha a Jobbik küldené ki a mintegy négymillió kérdőívet, minden háztartásba egyet. Hozzátette, hogy az egyesület létrehozásáról egyeztettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatósággal, továbbá a kiküldött konzultációs levelekben is feltüntetik az egyesületet. De nem titkolják, hogy a Jobbik kezdeményezéséről van szó, és a kérdőív visszaküldőinek nem kötelező megadni a személyes adataikat.

Az azonban adatvédelmi szempontból aggályos, hogy mi lesz azoknak az adataival, akik mégis megadják őket. Elvileg harmadik személynek a személyes adatok nem adhatók ki az adat tulajdonosának beleegyezése nélkül.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint az egyesület használja majd föl őket, elsősorban arra, hogy értesítéseket küldjenek a konzultáció legfrissebb híreiről. A leveleket november végéig lehet visszaküldeni.

Ám az ettől még kérdéses, mi garantálja azt, hogy egy olyan egyesülettől, amelynek a Jobbik egyik prominense, parlamenti képviselője az elnöke, nem kerülnek egyenes úton az adatok magához a párthoz.

Az Origo emlékeztet, a nemzeti konzultációt már év elején bejelentette Vona Gábor, a Jobbik elnöke, akkor augusztus végére, szeptember elejére tervezték a levelek kiküldését, de szombaton azt mondta: a kvótareferendum miatt inkább elhalasztották a kezdést. Az év eleje óta – állítása szerint – lezajlott az első szakasz, de konkrét eredményekről nem számolt be eddig a pártvezetés.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére