Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iskolakezdés: a kormányzati intézkedéseknek hála, sokat spórolnak a családok

Bokor Gábor

2018.08.26. 09:01

Sokkal könnyebb így az iskolakezdés.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának, azaz a Ficsaknak az alapítója az M1 vasárnap reggeli műsorában elmondta, hogy hála a kormányzati intézkedéseknek az idei tanévkezdéskor több tízezer forinttal több maradhat a családoknál.

Az iskolakezdés ugyan komoly kiadást jelent a családoknak, a kormány ugyanakkor az elmúlt 8 évben több intézkedésével is csökkentette ezeket a terheket"

– mondta a szakértő, aki példaként emelte ki, hogy 1-9. évfolyamig ingyen megkapják a gyerekek a tankönyveket, és megemlítette az ingyenes étkeztetést is. Utóbbira jövőre csaknem 10 százalékkal több forrást biztosít a kormány.

Fontos, hogy az ingyenes gyermekétkeztetést a szünidő idején is biztosítják. Az elmúlt időszakban csaknem 100 milliárd forintos uniós forrás révén rengeteg iskola, óvoda, bölcsőde újulhatott meg, elsősorban a vidéki településeken"

– fogalmazott Király, aki szerint a kormány folytatja a nyolc évvel ezelőtt megkezdett családtámogatási politikáját. A 2019-es költségvetés nyomán mintegy 200 milliárd forint maradhat a családok zsebében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére