Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indulhat a sivalkodás: hála a vizes vb-nek, nõttek a szállodák bevételei

Sümeghi Lóránt

2017.08.03. 17:58

Az elõzetes adatok szerint a szállodák 25-30 százalékkal magasabb árbevételt értek el júliusban az egy évvel korábbinál, az átlagárak 20 százalékkal voltak magasabbak a vizes világbajnokságnak köszönhetõen - mondta Kovács István, a magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének fõtitkára az MTI érdeklõdésére csütörtökön.

Hozzátette, a szállodák csaknem telt házzal üzemeltek a verseny ideje alatt, a foglaltságuk több mint 90 százalékos volt a tavaly júliusi 85 százalékot követően. Részletes adatok a következő hónapban lesznek majd – mondta.

A Danubius Hotels Group szállodalánc tájékoztatása szerint

júliusban a budapesti szálláshelyeik, így a két margitszigeti Danubius Hotel is telt ház közelében, 90 százalékos telítettséggel üzemelt.

A magas foglaltság már a tavalyi, tavaly előtti évben is jellemző volt, de a vizes világbajnokság miatt az átlagárban jelentős, 45 százalékos növekedés volt az előző év hasonló időszakához képest. Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Danubius Grand Hotel Margitsziget igazgatója elmondta,

a bevételeink jelentős növekedését köszönhetjük a sporteseménynek." 

Budapest iránt jelentősen megélénkült a kereslet, a FINA Masters, a Forma-1 és a Sziget Fesztivál szintén sok, reményeik szerint visszatérő vendéget hoz, szeptemberre pedig szintén rekord foglaltságra számítanak. A kiemelkedő év végén újabb felújításokat kezdenek a szállodáikban – tette hozzá Mácsai Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére