Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indokoltak a kilátásba helyezett új intézkedések

888.hu - MTI

2020.04.24. 13:32

Szakértői vélemények és statisztikák indokolják a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök által kilátásba helyezett, nagyvárosiakra és idősekre vonatkozó új intézkedéseket – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs szerint a járványnak van egy korspecifikus tulajdonsága: ugyan a vírus miatt minden korcsoportban előfordulnak megbetegedések, a vírus az idősebbekre súlyosabb egészségügyi hatást gyakorol. Ezért az idősebbeket sokkal jobban kell védeni és ennek megfelelően kell a szabályokat is alakítani.

Az államtitkár szerint a másik új intézkedés azt veszi alapul, hogy a statisztikák szerint a legnagyobb fertőzési gócpontok nagyvárosokban alakulnak ki, a fertőzések többsége Budapesten és Pest megyében történik, illetve a további legérintettebbek is megyei jogú városok.

Ezekre a helyekre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a járvány terjedési sebessége továbbra is a lehető leglassabb legyen – emelte ki az államtitkár, megjegyezve, hogy az új intézkedések általi „célzottabb megközelítésre” május 3. után kerülhet majd sor.

Orbán Balázs kitért a fővárosi önkormányzatok húsvét óta érvényben lévő, kiterjesztett, hétvégékre vonatkozó jogkörére. Elmondása szerint az beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hozzájárult a járvány terjedésének lassításához, ezért a tervek szerint május elejéig marad a kiterjesztett jogkör.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére