Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így üzletel Czeglédy, a fiatal szocialista

Bertha László

2016.04.08. 18:48

Hiába a viszonylag fiatal kor, az MSZP szombathelyi politikusának, Czeglédy Csabának súlyos botrányokkal terhelt eddigi pályája. Czeglédyt sokan agilis, törtetõ és gátlástalan emberként ismerik Szombathelyen.

Hiába a viszonylag fiatal kor, az MSZP szombathelyi politikusának, Czeglédy Csabának súlyos botrányokkal terhelt eddigi pályája. Czeglédyt sokan agilis, törtető és gátlástalan emberként ismerik Szombathelyen.

A szocialista politikusnak már huszonéves kora óta többször meggyűlt a baja a törvénnyel: adócsalás, okirat-hamisítás, zugügyvédeskedés, összeférhetetlen állások és még hosszasan sorolhatnánk.

Egy igazi fiatal szocialista

Czeglédy Csaba az igazi fiatal szocialista politikus megtestesítője. Már 2001-ben adócsalással vádolta meg a rendőrség a Rébusz Iskolaszövetkezet miatt, amely a szocialisták meghatározó diákmunka- és munkaerő-kölcsönző vállalkozása volt akkoriban. Az ügyben adócsalásért, jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Czeglédyt, a Rébusz pedig több százmilliós adóhátralékot maga mögött hagyva szűnt meg.

Aztán jött 2003-ban a FIBISZ-ügy. A Fiatal Baloldal–Ifjú Szocialisták Vas megyei szervezetének elnökválasztó ülésén 4 ezer forintot fizettek a voksokért. A Fibisz-ülésen több vasi szocialista politikus is arra próbálta rávenni a párton kívüli fiatalokat, hogy a felkínált pénzért az általuk megnevezett elnökjelölt személyére szavazzanak, méghozzá mások nevében. A kőszegi fibiszes választás levezető elnöke nem más, mint Czeglédy Csaba volt.

Czeglédy nem tud szabadulni a Rébusztól

2007-ben a Rébusz 2.0 felkerült a nem jogerős APEH-szégyenlistára, az újabb iskolaszövetkezet Czeglédy Csaba cégéhez, a Human Operátor Kft. által jelzett cégcsoporthoz kapcsolódott. Az MSZP-s politikus az elektronikus cégadatbázisokban a mai napig a Human Operator Zrt. igazgatóság elnökeként van bejegyezve.

Csúnyán kihasználják, átverik a gyerekeket

A Studentka Work iskolaszövetkezet miatt több száz diák panaszkodott már korábban is, hogy a munkavégzés után nem kapták meg a fizetésüket. Öt hónappal a munkavégzés után még most is van olyan diák, aki nem jutott hozzá decemberi fizetéséhez. Végül a szövetkezettel szerződést kötő McDonald’s volt kénytelen kifizetnie egyes alkalmazottait, hogy ne mondjanak fel még többen.

Az ügyben egy diák is nyilatkozott pénteken a TV2-nek. A 17 éves várpalotai fiú szintén a Studentka Work foglalkoztatottja volt egy áruházláncnál, azonban egy napi munkabérét sem utalták át neki. A fiú édesanyja elmondta, hogy számítottak a pénzre, mert négy gyereket nevelnek egy keresetből.

Le is nyomta a nyolc órát, plusz felet, mert a kajaidőt le kellett dolgozni. A mai napig nem utalták el azt a 3300 pár forintot. De hát nem azért jár a gyerek dolgozni, hogy ne kapjon érte semmit.”

– nyilatkozta a fiú édesanyja a TV2-nek.

A Tények információi szerint a multinacionális vállalatok nem közvetlenül szerződtek a Studenta Work iskolaszövetkezettel. A vállalkozások között a kapcsolatot a Humán Operator Zrt. tartotta, így a multik ennek a cégnek utalták az összegeket.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Az NB III. arra is jó példa, hogy miért nincs szükség az UEFA sok hülyeségére, főleg, hogy a szövetségnél sem veszik komolyan a kampányok üzeneteit. Pörge szurkol, sokadik rész!

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulóján

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Angela Merkel Sopronban, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten beszélt erről.

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Így fogadta Orbán Viktor a német kancellárt

Orbán Viktor kormányfő a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából fogadta Sopronban Angela Merkel német kancellárt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére