Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Így látták a bevándorlást a baloldali politikusok és az európai vezetõk

Bertha László

2016.09.27. 10:08

Az a baj, hogy továbbmentek?

A párizsi és a brüsszeli terrortámadásokat végrehajtó terroristasejt több tagja is Magyarországon tartózkodott a merényleteket megelőző időszakban. Az Iszlám Állam terroristái a migránsáradatot kihasználva érkeztek meg hazánkba. A migráció okozta biztonsági kockázatokra hiába figyelmeztettek a kormánypárti politikusok és nemzetbiztonsági szakértők, az európai politikai elit és a magyar baloldal nem vette komolyan a fenyegetést, és propagandával vádolták a magyar kormányt.

A Magyar Idők összeállítása arról, hogy az említett politikusok, hogyan is vélekedtek a migrációs válságról és a terrorizmusról:

Molnár Zsolt (MSZP) 2015. január 15.: Nincs közvetlen összefüggés a bevándorlók és a terrorizmus között. Ha megnézzük, hogy most mi történt Franciaországban, akkor azt látjuk, hogy Párizsban született, franciául anyanyelvi szinten beszélő, helyben szocia­lizálódott, ott dolgozó, uniós útlevéllel rendelkező francia állampolgárok követték el a támadásokat. Ilyen helyzetben azt mondani, hogy a bevándorlás korlátozása, átstrukturálása megoldaná a terrorizmust, nagyon nagy hiba.

Szanyi Tibor (MSZP) 2015. június 26.: A terrortámadások ellenére nem jelenthető ki az, hogy a bevándorlók integrációja csődöt mondott volna Nyugat-Európában. Úgy lehet mondani, hogy a nyugati kultúra és bizonyos kihívók – most jelen esetben főként az iszlamizmus – közötti csatáról van szó, de az iszlamizmust nem merném kultúrának nevezni.

Tóbiás József (MSZP) 2015. november 16.: A józan többség tudja Európában, hogy a párizsi terroristákat semmilyen kerítés sem állíthatta volna meg. Akik ilyen helyzetben a közéletet hiszterizálni, a politikai tőkéjüket kovácsolni igyekeznek, azok mind a terroristák céljait segítik. A józan többség Európában pontosan tudja, hogy a terrorizmusért a terroristák felelnek. A közös Európa sem kulturális, sem gazdasági, sem társadalmi, sem demokratikus értelemben nem engedheti meg, hogy bezárkózzon.

Szigetvári Viktor (Együtt) 2015. november 16.: Elfogadhatatlan és felháborító, hogy Orbán Viktor bármilyen módon is összefüggésbe hozza a bevándorlás jelentette kihívást a párizsi terrortámadásokkal. A kormányfőnek lehetősége lett volna korrigálni a korábbi bevándorlásellenes politikáját annak érdekében, hogy támogassa és ne szabotálja a közös európai megoldást. Az erősebb Európát csak úgy lehet megteremteni, ha a kötelező kvóták mellett egy új kitoloncolási politikát, egy új dublini egyezményt teremtenek, de továbbra is emberként bánnak a menedékkérőkkel.

Schiffer András (LMP) 2015. november 16.: Azt a munkát, amit el kellett volna végezni, Magyarország sem végezte el a kritikus hónapokban. Pont az nem történt meg, hogy az unió képes legyen megkülönböztetni a tényleges menekülteket, a gazdasági bevándorlókat és a terroristákat. Ebben a helyzetben az az elsődleges, hogy az unió még véletlenül se menjen bele egy gyűlöletspirálba, amely erőszakspirált szül. Nincs meg a politikai akarat, hogy az unió eldöntse, akik már beléptek a területére, azokkal mi történjen.

Gyurcsány Ferenc (DK) 2015. november 20.: Francois Hollande francia elnök szerint, amikor azt mondják, hogy van kapcsolat a terrorizmus és a menekültáradat között, arra azt feleli: igen, van. Az a kapcsolat, hogy a terror elől menekülnek a menekültek. Franciaország befogadó nemzet, és vállalja, hogy a már itt lévő menekültek egy részét, 30 ezer embert befogad. Ez a helyes magatartás, nem pedig az, amit a keresztényiet­len miniszterelnök velünk elfogadtatni szeretne.

Angela Merkel német kancellár: „Az Iszlám Államtól ismert terrorizmus jelensége nem a menekültekkel jött el hozzánk, már korábban is itt volt.”

Francois Hollande francia köztársasági elnök: „Sokan kapcsolatot látnak a Közel-Keletről érkező menekültek és a terrorfenyegetettség között. Valóban összefüggő jelenségekről van szó, hiszen Szíria és Irak polgárai azok elől menekülnek, akik bennünket is támadnak.”

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke: „Nem szabad összekevernünk az Európába érkező különböző embereket. Akik a párizsi támadást végrehajtották, ugyanazok, akik menekülésre kényszerítik a Föld balszerencse sújtotta boldogtalanjait.”

Armin Laschet, a CDU észak-rajna-vesztfáliai elnöke, Deutschlandfunk: „Egyáltalán nem értem, mi köze van annak, hogy az Iszlám Állam terroristái támadást hajtanak végre Párizsban ahhoz, hogy mi Németországban védelmet nyújtunk olyan embereknek, akik éppen az IS elől menekültek el. Nem világos számomra ez az összefüggés. Már a menekültáradat előtt is volt terror.”

Daniel Cohn-Bendit volt európai parlamenti képviselő: „A menekültek 99 százaléka nem terrorista. Persze lehet, hogy egy-két százalékuk az. Ez azonban két olyan dolog, amelyet nem szabad összefüggésbe hozni. Már azelőtt volt Iszlám Állam, hogy megérkeztek volna hozzánk a bevándorlók.”

Zoran Milanovic korábbi horvát miniszterelnök: „A határok lezárása nem fog megmenteni minket ezektől a dolgoktól (iszlamista terrortámadások). Horvátország a készültség legmagasabb fokán áll az állampolgárok védelme tekintetében, mindent megteszünk a béke és a biztonság szavatolásáért.”

Sigmar Gabriel alkancellár, a német szociáldemokrata párt (SPD) elnöke: „Aki azt gondolja, hogy a menekültek áradatai felelősek az Iszlám Állam merényleteiért, az nagyon alábecsüli a dzsihadista terroristákat, akiknek egyébként nincs is szükségük arra, hogy menekültként szivárogjanak be.”

Cecile Pouilly, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője a magyar kvótareferendumról: „Megdöbbentett minket a [magyar] miniszterelnök bevezető üzenete, amely összefüggést sejtet a migráció és a terrorista támadások között, beleértve az ez év január elején Párizsban történt támadást.”

(Magyar Idők)

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Szabad vasárnap

Alain Delon vasárnap este megkapja az Arany Pálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon, annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozik a világhírű francia filmszínész elismerése ellen.

Szeptember elején tarthatják meg az előrehozott választásokat Ausztriában

Ezt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóján jelentették be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére