Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így folytat háborút a Soros által támogatott „civil” jogvédő hálózat a magyar állammal

888.hu

2020.01.14. 10:32

A Magyar Nemzet elemzésében feltárja azokat a technikákat, amelyeket a Brüsszel és Soros György által támogatott jogvédő szervezetek alkalmaztak annak érdekében, hogy réseket nyissanak a pajzson és a jogot kijátsszák a demokráciával szemben.
A liberális jogvédők stratégiai perekkel és a szakmai-társadalmi csoportok módszeres érzékenyítésével gyakorolnak jelentős nyomást az államra – írja a Magyar Nemzet.

Tevékenységüknek olyan eredményei vannak, mint a Gyöngyöspatát lehetetlen helyzetbe hozó ítélet (hatvanhárom cigány fiatalnak ítélt meg százmillió forintot a bíróság kártérítés címen, amiért a helyi iskolában elkülönítve oktatták őket) vagy a kényelmetlenségükre hivatkozó bűnözők kártalanítására kifizetett tízmilliárd forint. Soros liberális jogvédőinek köszönhetjük mindezt. Ők azok, akik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának anyagi támogatásával igyekeznek szélsőséges társadalmi vízióikat ráerőszakolni Magyarországra. Céljaik eléréséhez a két fő eszközük a perlési politizálás és a szakmai-társadalmi befolyásolás.

A perlési politizálás stratégiai perek indítását, azaz gondosan kiválasztott ügyek bíróságra vitelét jelenti, annak reményében, hogy az ítéletek, illetve azok súlya kikényszeríti majd a kezdeményezők által óhajtott változásokat. Ezeknek a törekvéseknek köszönhetjük, hogy 2015 márciusa és 2016 februárja között csaknem kilencezer, a magyarországi börtönviszonyokkal összefüggő beadvány landolt az Emberi Jogok Euró­pai Bíróságán (EJEB). A stras­bourgi törvényszék ezek közül 99-et döntött el a szűk egy év leforgása alatt, és ezekben összesen több mint másfél millió euró, azaz csaknem félmilliárd forint kártalanítást ítélt meg, amivel arra kényszerítette a magyar államot, hogy megváltoztassa a büntetés-végrehajtási törvényt. A jogszabály-módosítás után a börtönbiznisz nem ért véget, csak „hazaköltöztek” az eljárások, a bűnözőknek kifizetett összeg pedig mára tízmilliárd forint körül lehet.

Ahogy a Magyar Nemzet írja, a perek igazi céljáról a Helsinki Bizottság 2016-os, a börtönzsúfoltság enyhítésére összeállított javaslatcsomagja árulkodik.

Ebben többek között az szerepel:

1. Nem kell büntetni, ha bírságolni is elegendő. 2. Csínján kell bánni a szabadságvesztéssel. 3. El kellene törölni a büntetőjogi elzárást. 4. Semmi szükség a fiatalkorúak szabálysértési elzárására. […] 6. Inkább házi őrizet, mint előzetes letartóztatás. […] 9. Vissza kell adni a bíró mérlegelési szabadságát. 10. Ki kell bővíteni a reintegrációs őrizet lehetőségét. 11. A zsúfoltság okozta nehézségek csökkentsék a büntetést.

 

Soros liberális jogvédői a büntető törvénykönyv szabályainak fellazítását akarták elérni. Jóllehet, az országgyűlési képviselőkkel szemben őket senki sem hatalmazta fel a jogalkotásra. Soros emberei így játsszák ki a jogot a demokráciával szemben.

Ami a másik eszközt, a szakmai-társadalmi befolyásolást illeti, a Magyar Nemzet azt írja, hogy az már a jogi egyetemeken elkezdődik. A cél, hogy az egyenlő bánásmód iránt érzékeny és az antidiszkriminációs jogban jártas jogászok kerüljenek ki az egyetemekről. A megszólított fiatalok később jó eséllyel ügyvédi, ügyészi vagy bírói pályára lépnek, közben azonban érzékenyítés címszó alatt, uniós forrásból (vagyis részben a magyar adófizetők pénzén) és a Soros-hálózat finanszírozásával tovább folyik ideológiai nevelésük.

A Magyar Nemzet elemzése szerint a rendőrök és az újságírók is célkeresztben vannak. A lap szerint a Helsinki Bizottság például az Európai Visszatérési Alap 7,5 millió forintjából készített jegyzetet rendőrök és bírák számára arra vonatkozóan, hogyan bánjanak a migránsokkal. A pénzből kétnapos tréningeket is tartottak nekik. 2014-ben az Európai Integrációs Alap 5,5 millió forinttal járult hozzá „médiaszakemberek képzéséhez a befogadó társadalomért”. A projekt részét képezte – egyebek mellett – egy egyetemi tanmenet kidolgozása és oktatás a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben. Ugyancsak ezekben az években az Euró­pai Bizottság több mint 14 millió forintot adott többek között a letartóztatás alternatíváját jelentő, tehát szabadságelvonással nem járó kényszerintézkedések vizsgálatára, és további csaknem kétmillió forintot gyakorló ügyvédek képzésére, míg közel tízmilliót a rasszista, homofób és egyéb gyűlölet-bűncselekmények üldözése érdekében bírák, ügyészek, ügyvédek és rendőrtisztek érzékenyítésére.

Mindeközben a Soros-hálózattól összességében több mint hetvenmillió forintot nyertek el a szabálysértési szankciók enyhítése, a börtönben ülő bűnözők, valamint a cigányok jogainak védelme érdekében meghirdetett programjaikra.

Ideje felvenni a kesztyűt és véget vetni a börtönbiznisznek.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
„2015 szeptembere óta nem volt hasonló esemény Röszkénél”

„2015 szeptembere óta nem volt hasonló esemény Röszkénél”

Georg Spöttle biztonságpolitikai elemző úgy véli, a Soros-szervezetek is segíthették a migránsokat.

Díszcigánynak nevezte a Fidesz EP-képviselőjét az Azonnali

Felháborító véleménycikket közölt az LMP-hez köthető bulvárlap.

Újabb migránstábort számoltak fel Párizsban

Újabb migránstábort számoltak fel Párizsban

Több mint 1400 migránst szállítottak el kedd délelőtt a francia hatóságok egy sátortáborból Párizs északi részén, és azt ígérik, hogy valamennyi táborhelyet végleg felszámolják.

Jogerősen hét év tíz hónapra ítéltek egy montenegrói kábítószercsempészt

Jogerősen hét év tíz hónapra ítéltek egy montenegrói kábítószercsempészt

Jogerősen hét év tíz hónap börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy montenegrói nőt, aki több mint 29 kiló marihuánát próbált Magyarországon keresztül Pozsonyba csempészni.

Szalai Ádám: extra motivációt jelentene a Puskás Arénában játszani a románok ellen

A Mainz támadójának célja, hogy a magyar válogatottal kiharcolja a nyári Európa-bajnokságon való részvételt.

Helyben fertőződhetett meg a koronavírussal a Németországban ápolt beteg

Helyben fertőződhetett meg a koronavírussal a Németországban ápolt beteg

Bajorország tartományban okozhatta a megbetegedést a koronavírus a Kínából kiindult járvány első megerősített németországi eseténél – jelentették kedden német hírportálok a tartományi hatóságok közlése alapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére