Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így csalnak Botkáék

Horváth József György

2017.10.26. 20:28

A Botka László-féle városvezetés által ledózeroltatott Mars téri piac és az ingyenesen osztogatott parkolóbérletek esetében is felmerülhet a rendõri vezetõk büntetõjogi felelõssége.

Feltehetően a rendőrséget is megvezette a Botka László irányította önkormányzat, amikor egy állásfoglalást okiratnak néztek"

– írja a Magyar Hírlap.

Egy fideszes önkormányzati képviselő 2009. november 28-án bejelentést tett a Csongrád Megyei Rendőrkapitányságon, miszerint tudomására jutott, hogy a szegedi Mars téri piacon a kereskedők építményeit „illegálisan el kívánják bontani”. Egyúttal kérte a rendőrséget, hogy „fokozott járőrözéssel óvni szíveskedjenek a kereskedők tulajdonát.” A rendőrség azonban nem óvott, sőt ellenkezőleg, az éj leple alatt a piac ledózerolásához asszisztált. Méghozzá annak ellenére, hogy a bontással megbízott cégnek nem volt bontási engedélye. Mindössze egy önkormányzati bizottsági állásfoglalást sikerült felmutatni, amit okiratnak néztek. Ez egyike azoknak az új dokumentumoknak, amelyek alapján az egyik károsult kereskedő újabb feljelentést tett csalás, hivatali befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés, kényszerítés, zsarolás megalapozott gyanújával.

A szegedi ledózerolt Mars téri piac kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálódik. A csaknem kétmilliárd forint uniós pénzt úgy hívta le az MSZP-s Botka László-féle városvezetés, hogy az Európai Uniót is megtévesztették, amikor azt állították, hogy a piac területe „per és igénymentes.” Holott a dózerolás előtt egy hónappal, 2009. október 26-án a Csongrád Megyei Bíróság másodfokon új eljárást rendelt el az önkormányzat és a piaci kereskedők között a földhasználati jogosultság tárgyában folyt perben.

A Mars téren 2009. november 29-én tizenhat felépítmény, négy önálló ingatlan és tizenkét bódé semmisült meg, amelyek összesített vagyoni értéke több mint háromszázmillió forint – áll a feljelentésben. A szegedi városvezetés a bontási engedély nélkül végrehajtott akciót úgy próbálta meg legalizálni, hogy a dózerolást „áthelyezésnek” minősítette. Az újonnan előkerült iratok szerint Botkáék az akció előtt összehívták a vagyongazdálkodási és városüzemeltetési bizottságot, hogy valamilyen jogalapot találjanak, ám ennek elnöke „nem vállalta a törvénytelenséget” – írja a feljelentő. Így került a Mars téri piac ügye a jogi bizottságot vezető, és Botka László bizalmi emberének számító ügyvéd, az MSZP-s képviselő, Pintér Ferenc elé, aki jobb híján kitalálhatta az „áthelyezés” tervét. Ugyanakkor a hatályos építési hatósági rendelet szerint egy építmény elmozdítását, vagyis áthelyezését kizárólagosan csak építési engedély birtokában lehetett volna elvégezni.

Még a piacberuházás megkezdése előtt a területen geodéziai felmérést végeztek, s az akkor készült vázrajzon a Mars téri piacterület közhiteles ingatlannyilvántartási térképére felkerültek a 2009-ben ledózerolt ingatlanok is. Ezek között szerepelt a feljelentőé is, ám az idén, tehát 2017-ben „törvényellenesen letörölték az ingatlant a földhivatali térképről” – olvasható a hatósághoz eljuttatott dokumentumban.

A Szegedi Járási Hivatalhoz benyújtott okirat szerint az érintett ingatlan sosem létezett a piacon, s csupán tévedésből került fel a közhiteles ingatlannyilvántartás térképére. Ezzel a trükkel verték át a hivatalt is.

(Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére