Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: A V4-eknek meg kell próbálniuk együtt erősödni és növekedni

MTI

2020.10.08. 16:05

Magyarországon nyitja meg első fióktelepét a lengyel R4S tanácsadócég. A társaság alapítója, Igor Janke beszédében azt mondta: „a magyar gazdaság gyorsabban fejlődik az európai átlagnál”.

 

A lengyel R4S üzleti és PR-tanácsadó cég alapító tulajdonosa bejelentette, hogy Magyarországra terjeszkednek – a budapesti sajtótájékoztatót csütörtökön tartották.

Igor Janke közölte, hogy az R4S elkötelezett Közép-Európa sikere mellett, és úgy véli, hogy a politikai szövetséggel párhuzamosan a gazdasági együttműködést is erősíteni kell. A budapesti beruházást az is indokolta, hogy

a magyar gazdaság a visegrádi államokéval együtt gyorsabban fejlődik az európai átlagnál és a világ legtöbb térségénél

– tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott, Igor Jankét mint régi barátot üdvözölte.

Beszédében hangsúlyozta, hogy bár a lengyel–magyar kapcsolat kiváló, gazdasági értelemben még messze nincsenek kihasználva a két ország közötti lehetőségek.

A visegrádi négyeknek meg kell próbálniuk együtt növekedni, erősödni, mert ha erre képesek, akkor lesz közép-európai szereplője a világgazdaságnak és a világpolitikának, valamint befolyásos szereplője az európai politikának.”

Ennek megfelelően Igor Janke elsősorban azt szeretné elősegíteni, hogy a magyar cégek megjelenhessenek Lengyelországban, a lengyelek pedig Magyarországon. A két ország vállalati aktivitását más államokban is ösztönöznék, ahogyan a nemzetközi cégek tevékenységét is a közép-európai piacokon.

Az R4S már most is jelentős külföldi tapasztalatokkal rendelkezik. Dolgoztak együtt amerikai, német, francia, brit és izraeli partnerekkel, az alapítás óta eltelt 5 évben mintegy 150 vállalatnak segítettek kihasználni a lengyel piacban rejlő lehetőségeket.

A cégnek Varsóban több mint 50 szakember dolgozik, és abban bíznak, hogy

hosszabb távon a térség vezető tanácsadói lehetnek.

Budapest után a következő állomásuk Prága lesz, majd további országok jöhetnek, így a helyi viszonyokat és adottságokat jól ismerő tanácsadói hálózat idővel egész Közép-Európára kiterjedne.

Igor Janke abban is bízik, hogy a budapesti fióktelepük rövid időn belül éppen olyan eredményes lesz, mint az R4S otthoni tevékenysége.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére