Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idén is lesz think.BDPST konferencia

888.hu

2020.10.01. 15:30

A rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan idén is a visegrádi együttműködésben részt vevő országok gazdasági, tudományos és politikai életének meghatározó szereplői szólalnak fel.

A think.BDPST innovációs és stratégiai konferenciát évente rendezi meg az Antall József Tudásközpont, szoros együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. A program fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap és az MVM, szakmai partnere pedig a European Cybersecurity Forum.

A korábbi évekhez hasonlóan a gazdasági élet, a kormányzat és a tudomány képviselői vitatják meg a kelet-közép-európai régió fejlődési lehetőségeit, illetve az innováció, a kutatás és a jövő technológiáinak perspektíváit is bemutatják.

Az idei konferencián szó lesz többek között

az oktatás XXI. századi jövőjéről, az 5G jelenéről és jövőjéről, az adatvédelem kérdéseiről a koronavírus utáni időszakban, a technológiai óriásvállalatok szabályozásának kérdéseiről a mai társadalomban,

és még számos érdekes téma kerül terítékre.

Az eseményt dr. Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára és Antall-Horváth Veronika, az Antall József Tudásközpont igazgatóhelyettese nyitja meg.

Olyan előadók is részt vesznek az eseményen, mint Varga Judit igazságügyi miniszter, Wojciech Wiewiórowski európai adatvédelmi biztos, dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Gecse Mariann, a Huawei Technologies kormányzati és kommunikációs igazgatója, valamint Solymár Károly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

Megrendezik a Young Leaders’ Forumot is, amelyre az idén 22 országból érkezett jelentkezés, közülük 20 fiatal vezető vehet részt az eseményen.

A konferencia október 2-án 10 órakor veszi kezdetét, a virtuális térben idén először lesz ingyenesen megtekinthető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére