Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idáig is eljutottunk: Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódik

Horváth József György

2017.07.26. 18:28

Szanyi kapitány is megirigyelné azt a stílust, ahogy a Jobbik elnöke minõsítgeti a nyugdíjasokat. A politikai sikertelenségei miatt halmozottan frusztrált Vona Gábor kijelentéseivel közel 3 millió idõskorú embert sérthetett meg.

Simicska főcsicskája politikushoz és pártelnökhöz méltatlan megnyilvánulással szállt bele a nyugdíjasokba, miközben Orbán Viktor tusványosi beszédét próbálta meg bírálni és kiforgatni. A folyamatos politikai kudarcok miatt frusztrált Vonának nehezére esett megemésztenie, hogy a miniszterelnök bálványosi beszéde ismételten nagy sikert aratott nemcsak a hazai, de a nemzetközi politikai térben is.

Vona évekig az Erdélyi Magyar Ifjak nyári táborába befurakodva próbálta Orbánt utánozva megtartani saját kis "tusnádfürdői beszédeit". A Jobbik és annak ifjúsági szervezete azonban mára kikopott az erdélyi rendezvénysorozatból. Vona idén már nem is szerepel az előadók között.

Vona kudarcot kudarcra halmoz

Szétesőben a pártelnök? A kudarcok és az ebből fakadó sikertelenség miatt egyre jobban kapkod. A kapkodás pedig végzetes politikai lépésekhez is vezethet.

A 2016-os év tele volt Vona pálfordulásaival, de a pártelnök 2017-ben sem lett jobb stratéga. Nézzük szépen sorban: először hátba szúrta egyik leghűségesebb bajtársát, Novák Elődöt, hogy eladhassa pártját Simicska Lajosnak. Aztán hátat fordítva legfőbb szavazótáborának, köpönyegforgató módon elkezdte puhítani mondanivalóját, amivel a hiteltelenségbe üldözte saját magát. A ballib szavazók szerelmét kereső, "néppártosodó" Jobbik pedig Vona után rohant, és rohan máig az egyre érezhetőbb vesztébe.

A kvótakampányban Vona elfordult a nemzeti oldaltól, és hallgatásra bírta pártját, később pedig Vona parancsára a Jobbik nem szavazta meg a kényszerbetelepítés elleni alaptörvény-módosítást, miközben pár hónappal korábban a pártelnök még hazaárulással vádolta azokat, akik esetleg nem szavaznak meg egy ilyen jogszabályt.

Minden követ megmozgatott, aláfeküdt a baloldali szavazóknak, de ez a lépése sem hozta meg a várt növekedést, nem volt képes elnyerni az emberek szimpátiáját.

Próbálkozott Szentendrén, próbálkozott Szarvason, mindkét alkalommal a ballib pártokkal szövetkezve próbált sikert elérni. Ezek a kísérletei is kudarcba fulladtak.

Simicska Lajossal való összefonódása sem hozta meg a várt sikereket. Vona elhitte a milliárdos mézes-mázos szavait, beképzelte magának, hogy ez az egyetlen sikerre vezető út, hogy csak így szerezheti meg a régóta vágyott "hatalmat". Vona kapzsiságától elvakultan nem látta, és a mai napig nem látja, hogy Simicskával való szövetkezése óta egyre távolabb került attól, amire oly régóta vágyott.

A politikus, aki korábban börtönnel fenyegette Simicska Lajost, most a milliárdos tenyeréből eszik. Egy dologban lett sikeres a szövetségük: Simicska sikeresen korrumpálta a Jobbikot.

A lejtőn pedig nem volt megállás. Vona érthetetlen módon beállt a Soros-egyetem és a Soros-"civilek" mögé is, pedig korábban (a párt 2014-es programjában) erőteljes fellépést ígért Sorossal és a külföldről támogatott civilekkel szemben. A baloldali szavazók meghódításának stratégiája azonban ez esetben is fontosabb volt a Jobbik egykori alapelveinél.

A sok kapkodás további fejetlenséghez vezetett. Ebbe pedig nemcsak az egykori Jobbik szavazótábor, hanem maga Vona is belezavarodott. Az egykori jobbikosok válasza Vona lépéseire Vecsés volt, amellyel gyakorlatilag megtörtént a pártszakadás.

Az elmúlt hónapok politikai kudarcai miatt úgy látszik valami elpattanhatott Vonánál és Orbán Viktor tusványosi beszéde után olyan lépésre szánta magát, ami ismételten felelőtlenül sodorta veszélybe a Jobbikot. A pártelnök egy Facebook-posztban akadt ki Orbán Viktorra, de itt nem állt meg: személyeskedő sértéseket intézett a nyugdíjas szavazók felé is. A Vona-féle eszetlen kapkodás ugyebár... Beleszállni az egyik legnagyobb és legmegbecsültebb szavazói csoportba nem vall nagy politikai kompetenciára és intelligenciára.

Vona fröcsögésében "remegő kezű, bevásárlókocsijukat toló nyugdíjasokról", gúnyos szavai szerint "nénikékről és bácsikákról" ír, és Orbán Viktor szavazóit "viktoriánusoknak" nevezi, akiknek szerinte "szennyvíz folyik a szájából". Az már csak a hab a tortán, hogy egy Index cikket ajánlgat és a 444 képét használja fel posztjában.

Persze Vona is érezte, hogy posztjával egy kicsit túllőtt a célon, ezért szerdán a Jobbik máris szorgos szerecsenmosdatásba kezdett, és bedobták az "új nyugdíjrendszer" mézes-mázos ötletét. Azzal érvelnek, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer túl "merev", ezért liberalizálnák a nyugdíjkorhatárt.

Összegzésként meg lehet állapítani, hogy Vona nagyot ment a héten: letett a határon túli szavazókról és belerúgott a nyugdíjasokba. További sok "sikert" a politikai pályán pártelnök úr! :D

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A gendersemleges játékok ötlete megdőlni látszik

Habár sokan megszüntetnék a lányoknak és a fiúknak készült játékokat, melyeket nemsemleges játékokkal helyettesítenének, kiderült, a természet ezt másképp gondolja.

Zelenszkij pártja nyerte az ukrán választásokat

Soha nem szavaztak még ilyen kevesen ukrán parlamenti választásokon.

Németországban a Zöldek szavazói utaznak a legtöbbet repülővel

Úgy látszik, hogy a környezetvédelem és a kényelem közül inkább utóbbit választják a zöldpárti szavazók.

Salvini: Olaszország nem az EU menekülttábora

Salvini: Olaszország nem az EU menekülttábora

Franciaország és Németország nem diktálhatja az európai migrációs politikát – szögezte le Matteo Salvini olasz belügyminiszter a francia kollegájának, Cristophe Castanernek írt levelében, és azt is megüzente vasárnap a közösségi médiában, hogy Olaszország nem lesz Brüsszel, Párizs és Berlin menekülttábora.

Ez itt maga a pokol: tűzvész pusztít Portugáliában

Ez itt maga a pokol: tűzvész pusztít Portugáliában

Erdőtüzek pusztítanak Portugália középső részén; a rendőrség vizsgálatot indított, mert gyanúsnak találja a tűzvész keletkezésének körülményeit.

Aranyérmet szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Biológia Diákolimpián

Mind a négy magyar induló aranyérmet szerzett a 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián (IBO – International Biology Olympiad) Szegeden.

Trump: London utcái nem lesznek biztonságosak, amíg Khan a vezető

Trump: London utcái nem lesznek biztonságosak, amíg Khan a vezető

Az amerikai elnök már sokadjára fogalmaz meg kritikát London „ostoba és inkompetens” polgármesterével szemben.

Reménykeltőek az Európai Bizottság új elnökének kijelentései

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint reménykeltőek Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság új elnökének kijelentései.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére