Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hülyék 2018: egymást árulózzák a szocik

888.hu

2017.07.26. 17:28

A szocialista tábor megosztottságát Botka László miniszterelnök-jelölt mélyítette el igazán. No nem mintha korábban nem árulózták volna egymást ezek a remek hazafiak, de ami az elmúlt idõszakban történik, az már a legszebb szoci belvitákat is felülmúlta.

Botka Lászlónak különös viszonya van a 168 Órával, hiszen ott jelentette be, hogy indul a miniszterelnöki székért, most pedig ott jelenti be, hogy "szétzúzza az emeszpét."

A lapnak adott interjújában Botka választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a "demokratikus oldal" kollaboránsait, "jószándékú balekjeit” is támadja, bírálja.

Állítása szerint, Botka csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe. "Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jószándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti" – mondta a lapnak.

A nem mérhető pártocskákat is leoltotta

Botka szerint egyáltalán nincs szükség az Együtt, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd szövetségére, hiszen ezek a nullaszázalékos pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. 

Boldogok, hogy húszezer ember nézte a Facebook-oldalukon a sajtótájékoztatójukat, mások meg saját pártjukat sem tudják irányítani, pillanatnyi érdekeik szerint változtatják az álláspontjukat"

– állítja.

Azonban párttársának, Molnár Zsoltnak is nekiment. Arra célozgatott, hogy Molnár áruló és kollaborál a Fidesszel. Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben azt írta, hogy az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

Mi demokratikus párt vagyunk, ha valamit közösen eldöntünk, és azt valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás"

– mondta Botka.

Botka szerint a demokrácia azt jelenti, hogy mindenki azt tesz, azt mond, amit ők eldöntenek. Fura dolog ez a marxista-sztálinista gyökerű demokráciafelfogás.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti: a Fideszét, a Jobbikét, a kis pártokét, de Gyurcsány Ferencét is. Állítja: korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.

Ceglédi Zoltán, a mindig kéznél lévő függetlenbaloldali értelmiségi megpróbálta értékelni az eseményeket. Nem meglepő módon azt hozta ki, hogy Gyurcsány a hibás. Nem meglepő, a szocik nem tudnak szembenézni saját történelmi felelősségükkel, így minden kudarcukért a Fideszt a hibáztatják, fel sem merül bennük, hogy teljesen inkompetensek.

Mint írja:

"Mondtam, hogy ez jön. Nehéz bármit mondani a lehetséges végkimenetelről, de az MSZP történelme, közelmúltja, aktuálisan látható belső viszonyai inkább azt valószínűsítenék, hogy a meccset Molnár Zsolt fogja megnyerni. Ezt a belső kört utoljára Gyurcsány Ferenc tudta lenyomni, még 2004-ben, de most ugye, vele pont egybeesnek az érdekeik, hiszen neki fogják ezzel át-, vagy visszaadni az MSZP-t. Fizikai csoda lesz, hogy a kishal DK eszi meg a nagyobb szocialistát, de ugye, falatonként, szépen haladva menni fog ez :) Egyébként pedig egyetlen párt sem méltó az önálló létezésre, ha a választás előtt kábé 9 hónappal kinyírja az utolsó (más megközelítésben: Horn Gyula óta az első), valóban belső miniszterelnök-jelöltjét. Ja, és azt is fenntartom: Botka a gyurcsánymentes közös lista erőltetésével újra és újra a falnak szalad."

Ha Heller Ágnesre hallgatnak, akkor már karlendítve menetelne a teljes baloldal a Jobbik után egy nagy szakadékba. Így, hogy nem hallgattak rá, a Lenin összessel és csegevárás pólóban menetelnek – ugyanabba a szakadéka.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére