Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú Katinka keményen nekiment Gyárfásnak

Horváth József György

2016.11.15. 18:48

Hosszú Katinka nyílt levélben lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség elnökét.

A háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világ- és Európa-bajnok úszónő az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében úgy fogalmazott: az utóbbi időben Gyárfás Tamás részéről napvilágot látott nyilatkozatok miatt döntött úgy, hogy ideje megszólalnia.

Teljes mértékben értetlenül állok Gyárfás Tamás azon nyilatkozatai előtt, miszerint minden a legnagyobb rendben van köztünk. A Szövetséggel való viszonyom továbbra is változatlan"

– szögezte le az úszónő, hozzáfűzve, hogy Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta neki: hagyja abba az úszást és vonuljon vissza. "Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza. Idén januártól teljes mértékben egyedül, az Úszószövetség segítsége nélkül edzettem. Állíthatom, hogy megkönnyebbültem, teljes erőbedobással a felkészülésemre koncentrálhattam, ami szerencsére az eredmények tekintetében is megmutatkozott." – írja Hosszú.

Katinka szerint egy év elteltével sem javult a helyzet

"Az olimpiai felkészülésemet 0 fokban, sokszor zuhogó esőben, kültéri medencében kellett végeznem, és nem én voltam az egyetlen. A feltételek mind a mai napig rosszak, a profi felkészülés körülményei nem biztosítottak sem az uszodában, sem a szárazföldi edzések terén" – írta Hosszú Katinka, majd azzal folytatta, hogy a Komjádi uszodában az elmúlt másfél évben a második átalakítás zajlik, ami szerinte egyszerűen nonszensz.

Hozzátette: számára elfogadhatatlan, hogy az eredményeikkel, mindennapi munkájukkal a szövetség sajátjaként dicsekszik, és arra hivatkozik, nélküle nem lenne világversenyek otthona Magyarország.

A lényeg nem az úszásról, még kevésbé az úszókról szól. Az egész rendszer érdekek mentén szerveződik"

– olvasható a levélben. Hosszú Katinka úgy véli: Gyárfás Tamás kizárólag azért ülhet abban a pozícióban, ahol, mert ők (az úszók) hozzák az eredményeket, és mert az úszóklubok többsége lehetetlen helyzetben van.

"A szavazások mellőznek mindenféle demokratikus jelleget, a tisztségekről nyílt, kézfeltartásos szavazással döntenek. Innentől kezdve nem nehéz elképzelni, hogy hányan mernek szembeszegülni a rendszerrel" – írja.

Szerinte a MÚSZ vezetősége nemcsak az úszókat, teljes klubokat tart sakkban ígéretekkel vagy megfélemlítéssel.

A létbizonytalanság megőrzése Gyárfásék számára elengedhetetlen. A rendszer és a rosszul rögzült, ősrégi metódusok semmiképpen sem szolgálják a magyar úszósport érdekét. Azon dolgoznak, hogy elhitessék, a rendszeren kívül nincs élet, hogy semmi sem működhet a Szövetség közbenjárása nélkül"

– fogalmazott Hosszú, aki sorait így zárta: "Amennyiben Gyárfás Tamásnak valóban fontos a magyar úszás, és olyan elhivatottság van benne a sport iránt, mint ahogy azt állítja, önként távolítsa el a magyar úszásra legártalmasabb tényezőt, önmagát és mondjon le tisztségéről."

Az MTI értesülése szerint Hosszú Katinka levelére a szövetség fog válaszolni közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére