Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hõség felhõszakadásokkal megspékelve - ilyen lesz ez a vasárnap

Nagy Gábor

2018.07.29. 08:17

A hõség miatt az ország nagy részén elsõfokú, több megyében és a fõvárosban másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A fél országban felhõszakadásra is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Napközben a Dunántúl keleti peremén és a Dunától keletre alakulhat ki elszórtan zivatar. Az intenzívebb zivatargócokat elsősorban felhőszakadás (lokálisan 20 millimétert meghaladó csapadék) kísérheti, de helyenként 60-70 kilométer/órát meghaladó széllökés és jégeső is előfordulhat.

A napi középhőmérséklet vasárnap már az ország jelentős részén 25 Celsius-fok felett alakul, a középső országrészben több helyen a 27 fokot is átlépheti.

Hőség miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye kivételével mindenhol figyelmeztetések vannak érvényben. A fővárosban, Pest, Bács-Kiskun, Fejér és Komárom-Esztergom megyében másodfokú a figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között alakul. Késő estére 22-27 fok közé hűl le a levegő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére