Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horthy Miklós ismét felkavarta az állóvizet

Nagy Gábor

2017.06.18. 10:58

Újabb Horthy-szobrot avattak, ezúttal Budapest harmadik kerületében. Az avatást a Horthy Miklós Társaság szervezte.

Nem is olyan rég attól volt hangos a hazai baloldali sajtó, hogy magánszemélyek Perkátán Horthy-szobrot szeretnének avatni. Azonban az önkormányzatra helyeződő súlyos nyomás miatt a község vezetői úgy döntöttek:

A lakosok nyugalmának biztosítása érdekében elmarad a szoborállítás.

A lefújás előtt már biztossá vált, hogy a Perkátára tervezett Horthy-szobrot másik községben fogják felavatni. Továbbá az is kiderült, hogy a perkátai szobrot további Horthy-szobrok követik majd.

A perkátai szobor helyszíne Kálóz lett, pontosabban egy magántulajdonban lévő kastély parkja. Ott állították fel a kormányzót egyenruhában ábrázoló mellszobrot. Alig egy hónappal később, a nemzeti összetartozás napján a Tolna megyei Harc községben lévő étterem udvarán avattak szobrot a kormányzó emlékének. Most szombaton pedig, egy budapesti szálloda udvarán rántották le a leplet egy Horthy-szoborról.

A baloldali ellenszél most sem maradt el. A harmadik kerületi szálloda előtt javarészt a DK szimpatizánsai és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) tüntetői gyűltek össze, akik – mint később kiderült – azon is összevesztek, hogy ki jelentette be korábban, hogy tiltakozik a Horthy-szobor ellen. A demonstrálók egyetértettek abban, hogy a volt kormányzó "háborús bűnös", hogy részt vett "sok magyar zsidó deportálásában", és így a halálukban.

A Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubányi Miklós (aki felkért szónokként vett részt) viszont az avatáson arról beszélt, hogy a demonstrálók egyáltalán nem ismerik a magyar történelmet. Mint mondta:

Azzal, hogy korlátozott hatalma mellett, miközben katonai megszállás alatt állt Magyarország, utasította Koszorús Ferencet, hogy megakadályozza a budapesti zsidóság deportálását, beírta a nevét örök időre a zsidóság történetének aranykönyvébe."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére