Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollik: Gyõri Péter veszélyt jelent Józsefváros biztonságára

Tóth Dalma

2018.07.05. 10:54

A kormánypártok szerint Gyõri Péter polgármesterjelölt "hajléktalantanyát" kíván csinálni Józsefvárosból, ezzel pedig veszélyt jelent a kerület biztonságára és fejlõdésére.

Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője csütörtökön Budapesten, a VIII. kerületi Menhely Alapítvány előtt – amelyet a vasárnapi időközi polgármester-választáson független jelöltként induló Győri Péter kuratóriumi elnökként vezet – újságíróknak azt mondta:

Győri Pétert csak olyan baloldali és liberális ellenzéki pártok támogatják, amelyek bevándorláspártiak, tehát maga Győri Péter is bevándorláspárti.

Ráadásul a polgármesterjelölt évek óta részt vesz hajléktalanok körüli átláthatatlan szervezetek működtetésében egy olyan intézmény vezetőjeként, amely Soros-szervezetek támogatásából él – utalt a politikus a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítványra.

Hollik István azt mondta, Győri Péter még az általa vezetett intézmény közvetlen környezetének tisztaságát és biztonságát sem tudja biztosítani, így a kerület biztonságát sem lenne képes garantálni.

A kormánypártok nevében arra kérte a kerület lakóit, hogy ne hagyják Győri Péter által veszélyeztetni azt a biztonságot, amit a kerületben élők és az önkormányzat évek alatt megteremtett.

A Fidesz-KDNP mindent megtesz a budapesti kerület biztonságáért, ezért is rögzítették az alaptörvényben az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát – emelte ki a szóvivő.

Józsefvárosban vasárnap azért tartanak időközi polgármester-választást, mert Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselővé választása után – összeférhetetlenség miatt – április 17-i hatállyal lemondott a tisztségéről. A Fidesz-KDNP jelöltje Sára Botond eddigi alpolgármester – írja az MTI.

Győri Pétert civilek mellett az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére