Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: jogosan távolította el az MTVA az ellenzéki képviselõket

888.hu

2019.01.21. 13:17

A Központi Nyomozó Fõügyészség az MTVA-székháznál történt eseményeket elbírálta. Több mint 2500 GB terjedelmû, mintegy 1000 órányi felvételt vizsgáltak meg, végül megállapították, hogy az ellenzéki képviselõk rendbontást követtek el, így eltávolításuk jogos és jogszerû volt.

A mai napon kelt határozat lényege szerint az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem

megjelenésükkel, mozgásukkal a kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarják, az élő műsorokat megszakítsák.

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Õrség tagjainak eljárását akadályozták, valamint annak tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. Nem volt tehát alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek.

"Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasítottuk" – írja közlemény.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

Megrendezett jelenetek, hátratett kézzel padlón az ellenzék

A gyurcsányista képviselőknek és a szoci politikusoknak sikerült teljesen hiteltelenné tenniük magukat, hiszen amikor bejutottak az MTVA épületébe, ott zaklatták a munkásokat, zavarták a műsort, amperkodtak a biztonsági őrökkel, majd magukra öltötték az áldozati szerepet és hátratett kézzel lefeküdtek a földre, miközben Varju László épp el akarta venni az egyik testőr fegyverét. Korábban mi is három élő videóból rekonstruáltuk a magyar politikatörténet legszánalmasabb pillanatait.

Az ellenzéki képviselők törvénysértést követettek el, amikor fenyegették és zsarolták az MTVA dolgozóit

Korábban eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az MTVA egyes munkavállalóiról készült képfelvételek közösségi médiában történő közzététele miatt. Péterfalvi Attila azt írta: a NAIH-hoz panaszbejelentés érkezett az egyes MTVA-munkavállalókról készült képfelvételek legnagyobb közösségi oldalon történő, „negatív értékítéletet közvetítő, feltehetően fenyegetési céllal történő közzétételével kapcsolatban”.

Az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő joga érvényesülésének érdekében felhívta a figyelmet többek között arra, hogy a szabad véleménynyilvánítás joga bárkit és bármely fórumon megillet, de ezen alapjog gyakorlása nem eredményezheti más alapjog megsértését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Két hónapon belül százezerre is emelkedhet az új fertőzöttek napi száma Németországban

Németországban két hónapon belül százezerre is emelkedhet a koronavírussal fertőzöttek napi száma, hacsak nem oltatják be magukat többen, a védőoltást megtagadók pedig korlátozásokra számíthatnak – jelentette ki Helge Braun német kancelláriaminiszter a Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozva.

Döntős a 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó

Bejutott a döntőbe a 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó vasárnap a tokiói olimpia úszóversenyén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére