Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázat

888.hu

2020.02.11. 11:50

Az ellenzéki országgyűlési képviselő az Alkotmányvédelmi Hivatal minősítését támadva vitte bíróság elé Pintér Sándor belügyminisztert, ám elvesztette a közigazgatási pert. Demeter Márta nem felel meg a biztonsági követelményeknek, így nem lehet a honvédelmi bizottság tagja.

Elvesztette a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvéleménnyel kapcsolatos közigazgatási jogvitáját a belügyminiszter ellen Demeter Márta országgyűlési képviselő – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

elutasította Demeter keresetét, egyben harmincezer forint kereseti illeték megfizetésére kötelezte.

Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Demeter Márta az LMP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának volt tagja. Az Országgyűlés elnöke, Kövér ­László 2019. február 6-án az Alkotmányvédelmi Hivatal felülvizsgálati eljárásban hozott biztonsági szakvéleményére hivatkozva arról tájékoztatta Demetert, hogy „törvény által védett, nem nyilvános adat megőrzésével kapcsolatos, e védelem megsértését előidéző magatartása által nem felel meg az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjával szemben támasztott biztonsági követelményeknek”.

Demeter Márta | Fotó: MTI

A képviselőnő bizottsági tagságát a biztonsági szakvélemény alapján szüntették meg. Az ellenzéki politikus a biztonsági szakvéleményt támadta meg a bíróságon, sikertelenül.

Demeter Márta a biztonsági szakvéleménnyel szemben előterjesztett panaszában előadta, hogy az adott ügyben minősített adathoz nem fért hozzá, így minősített adat védelméhez fűződő érdeket nem is veszélyeztethetett. A belügyminiszter 2019. március 19-én a politikus panaszát elutasította azzal, hogy az AH Demeter Márta felülvizsgálati eljárását jogszerűen folytatta le, a biztonsági szakvéleményben foglalt valós tényeken alapuló kockázati tényező fennáll, amely alapján a képviselőnő nem felel meg a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső munkakör által megkívánt biztonsági követelményeknek. Demeter panasszal élt a döntés ellen az Ország­gyűlés nemzetbiztonsági bizottságánál, amely 2019. június 4-én a panaszt szintén elutasította. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mindezek ismeretében elutasította az ellenzéki országgyűlési képviselő keresetét.

Mint ismert, tavaly novemberben hivatali visszaélés miatt vádat emelt Demeter Márta ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádirat szerint Demeter 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat közölt.

Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy Demeter egy, a miniszterelnök vezetéknevével azonos nevű tiszt külhoni szolgálati helyéről honvédségi repülőn hazaszállított hozzátartozójáról állította azt, hogy a miniszterelnök családtagja.

 

OLVASTAD MÁR?

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el, a Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére