Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába vertek tanárt, elévülés miatt megúszták a börtönt a gyöngyöspatai cigányok

888.hu

2020.02.12. 10:01

Van, aki ezen meglepődött?

Megúszták a börtönt a gyöngyöspatai tanárverések elkövetői, mert a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette már tavaly ősszel elévült – derül ki a PestiSrácok.hu birtokába került rendőrségi határozatból. Az már csak hab a tortán, hogy a hatósági dokumentum arra is rámutat: a szegregációs perekben eljáró bíróságok egyike sem tett feljelentést, pedig a bántalmazások akkor még büntethetőek voltak.

Mint ismert, Tényi István, a Fidesz politikusa tett feljelentést két hete a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon és az ügyészségen azután, hogy nyilvánosságra került, helyi cigány gyerekek több esetben is megverhették tanáraikat. A kisvárosi iskola tanári kara ugyanis levelet küldött a Hír TV-nek, amiben leírták, verbálisan és fizikálisan is bántalmazták a cigány diákok (és szülők) a gyöngyöspatai iskolában tanító pedagógusokat, sőt, egyikük otthonába kétszer is betörtek. Az érintett pedagógus nehezményezte,

hogy a cigányokkal ellentétben ő a betörés után nem kapott kártérítést.

A tanárok félnek a településen élő cigányoktól, levelükből az is kiderült, hogy már többször megfenyegették őket. A bíróság ugyanakkor mégis az önkormányzatot kötelezte 100 millió forint kártérítésre,

mert szerintük a település oktatási intézményében 62 cigány „tanulót” szegregáltak.

A peranyagból azonban kiderül, hogy több érintett szülő nem tett eleget kötelességének és nem járatta iskolába a gyerekét.

A térség országgyűlési képviselője szerint sok esetben évente 200-300 órát is igazolatlanul hiányoztak a gyerekek (Tényi István kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt szintén a hatóságokhoz fordult). A rendőrség azonban nem indított büntetőeljárást arra hivatkozva,

hogy a két említett bűncselekmény elévült.

Pedig, mint írták, a kiskorú veszélyeztetése, illetve a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja is fennáll a feljelentés alapján, ám a Hír TV-hez eljuttatott levélben említett események még 2014 októberét megelőzően történtek, és öt év után után elévültek.

A PestiSrácok birtokába került megszüntető határozat kitér a bíróság tevékenységére is, megemlítve azt a 2015-ben a Kúria döntésével zárult szegregációs pert is, amely a gyöngyöspatai százmilliós kártérítés kiindulópontja volt. A Soros Györgyhöz köthető Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány ugyanis az ítélet nyomán indította el a kártérítési pert.

A jogerős ítélet szerint a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában elkülönítették a cigány és a nem cigány gyerekeket, ezzel pedig a fenntartó súlyosan megsértette a cigány gyerekek személyiségi jogait. Ami a legérdekesebb, hogy a rendőrségi dokumentum arra is rámutat: egyik szegregációs perben eljáró bíróság sem tett feljelentést, illetve kezdeményezett hivatalból eljárást a fentebb említett bűncselekmények miatt, pedig a bántalmazások akkor még büntethetőek voltak.

OLVASTAD MÁR?

Karácsony: eljött a nemzeti összefogás ideje

Nemzeti összefogásra van szükség a koronavírus-járvány miatt – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten, a kormányülést követően.

Saját korlátozásokkal védik magukat a turistacélpontnak számító települések

Szentendrén lezárják a belvárost az ünnepekre, Zebegényben behajtani tilos táblákkal tartják távol az autós turistákat, Velencén a tóparti parkolókat zárják le, és úgy tudjuk, Verőce és Nagybörzsöny is védeni tervezi magát a felelőtlen kóricálókkal szemben.

A rémhírek aranykora

A rémhírek aranykora

Nem véletlenül hazudnak. Számukra a hamis információ a termék, amellyel nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak. 

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el. A Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére