Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába tagadja Brüsszel, egyre több bevándorló jut migránskártyához

Sümeghi Lóránt

2019.06.08. 12:16

Csaknem hetvenezerre nőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik idén Görögországban bekerültek az ENSZ és az Európai Unió közös migránskártyaprogramjába. A kedvezményezettek között egyetlen hónap alatt több mint 7 millió eurót (csaknem 2,5 milliárd forintot) osztottak szét.

Különös módon az európai parlamenti választások lezárultáig visszatartotta az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) az Európai Unióval közös migránskártyaprogramjának áprilisi eredményeiről szóló beszámolóját – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint bár szokás szerint a havi jelentéseket a tárgyhónapot követően néhány nappal, legfeljebb egy-másfél héttel később kiadják, az áprilisi adatokat csak május 29-én hozták nyilvánosságra. Ez a késlekedés valószínűleg nem független attól, hogy a választások egyik központi témája a migráció volt, a jelentésből pedig egy kritikus időpontban derült volna ki:

márciushoz képest 800 fővel nőtt a támogatott bevándorlók száma, amely így a tavasz közepére elérte a 69 897 főt.

Mint írják, a szétosztott pénz összege ugyanakkor havi 7,1 millió euróra, azaz csaknem 2,5 milliárd forintra emelkedett. Egy év leforgása alatt összesen 114 260 személy kapott pénzt Görögország 112 pontján az anonim bankkártyájára. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a támogatottak közel kétharmada férfi és 33 százalékuk 18–39 éves, többnyire tehát továbbra sem a válságoknak és háborúknak leginkább kitett nők, gyermekek vagy idős emberek érkeznek Európába.

A migránskártyával rendelkezők 79 százaléka egyébként szíriai, iraki, iráni, valamint afgán állampolgárnak vallotta magát.

Mintegy kétmillió körüli azoknak a migránsoknak a száma, akik az utóbbi években az Európai Unió és az ENSZ különböző programjaiban pénzzel feltöltött bankkártyákat kaptak vagy azok előnyeiben részesültek. Ez idő alatt a Brüsszel által humanitárius akciónak nevezett kezdeményezés több mint másfél milliárd eurójába, azaz közel ötszázmilliárd forintjába került az uniós adófizetőknek.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolgáltatás elviekben csak a regisztrált menedékkérőknek jár, ugyanakkor az ENSZ áprilisi jelentéséből úgy tűnik, az már nem feltétel, hogy az igénylő valódi menekült legyen, hiszen a beszámoló szerint a 69 897 támogatott közül csak 13 527 állt nemzetközi védelem alatt. További probléma az anonim bankkártyák kiállításával, hogy a kedvezményezett személyazonosságát és szándékait szinte lehetetlen ellenőrizni. Ezt bizonyítja a hazánkban elfogott és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. példája is, aki korábban szintén kapott migránskártyát.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

Koronavírus gyanújával karanténba került egy kamionsofőr Budapesten

Koronavírus gyanújával karanténba került egy kamionsofőr Budapesten

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt kedden.

A 7-es cikk szerinti eljárás gyorsítását akarja a Fidesz

A Fidesz és a magyar kormány támogatja az Európai Unióban Magyarország ügyében folyó, 7-es cikk szerinti eljárás felgyorsítását, annak mielőbbi befejezése érdekében – közölte Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő.

Ausztriában is megjelent a koronavírus!

Ausztriában is megjelent a COVID-19 járványt okozó koronavírus, két ember fertőződött meg Tirolban – közölte egy helyi egészségügyi szóvivő kedden.

300 elítélt terroristát engednek szabadon

A döntéshozók azt állítják, hogy figyelni fogják őket, miután szabadultak.

Olyan nagy az igény a kormány gazdaságzöldítő pályázataira, hogy új programot kell indítani a kiszolgálócégek felfuttatása érdekében

4 milliárd forint értékben indít új programot a kormány a növekedésre képes vállalkozások számára, amelyek az ipar zöldítését végzik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére