Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába tagadja Brüsszel, egyre több bevándorló jut migránskártyához

Sümeghi Lóránt

2019.06.08. 12:16

Csaknem hetvenezerre nőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik idén Görögországban bekerültek az ENSZ és az Európai Unió közös migránskártyaprogramjába. A kedvezményezettek között egyetlen hónap alatt több mint 7 millió eurót (csaknem 2,5 milliárd forintot) osztottak szét.

Különös módon az európai parlamenti választások lezárultáig visszatartotta az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) az Európai Unióval közös migránskártyaprogramjának áprilisi eredményeiről szóló beszámolóját – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint bár szokás szerint a havi jelentéseket a tárgyhónapot követően néhány nappal, legfeljebb egy-másfél héttel később kiadják, az áprilisi adatokat csak május 29-én hozták nyilvánosságra. Ez a késlekedés valószínűleg nem független attól, hogy a választások egyik központi témája a migráció volt, a jelentésből pedig egy kritikus időpontban derült volna ki:

márciushoz képest 800 fővel nőtt a támogatott bevándorlók száma, amely így a tavasz közepére elérte a 69 897 főt.

Mint írják, a szétosztott pénz összege ugyanakkor havi 7,1 millió euróra, azaz csaknem 2,5 milliárd forintra emelkedett. Egy év leforgása alatt összesen 114 260 személy kapott pénzt Görögország 112 pontján az anonim bankkártyájára. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a támogatottak közel kétharmada férfi és 33 százalékuk 18–39 éves, többnyire tehát továbbra sem a válságoknak és háborúknak leginkább kitett nők, gyermekek vagy idős emberek érkeznek Európába.

A migránskártyával rendelkezők 79 százaléka egyébként szíriai, iraki, iráni, valamint afgán állampolgárnak vallotta magát.

Mintegy kétmillió körüli azoknak a migránsoknak a száma, akik az utóbbi években az Európai Unió és az ENSZ különböző programjaiban pénzzel feltöltött bankkártyákat kaptak vagy azok előnyeiben részesültek. Ez idő alatt a Brüsszel által humanitárius akciónak nevezett kezdeményezés több mint másfél milliárd eurójába, azaz közel ötszázmilliárd forintjába került az uniós adófizetőknek.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolgáltatás elviekben csak a regisztrált menedékkérőknek jár, ugyanakkor az ENSZ áprilisi jelentéséből úgy tűnik, az már nem feltétel, hogy az igénylő valódi menekült legyen, hiszen a beszámoló szerint a 69 897 támogatott közül csak 13 527 állt nemzetközi védelem alatt. További probléma az anonim bankkártyák kiállításával, hogy a kedvezményezett személyazonosságát és szándékait szinte lehetetlen ellenőrizni. Ezt bizonyítja a hazánkban elfogott és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. példája is, aki korábban szintén kapott migránskártyát.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tudtad-e, hogy: a skizofrének köztünk élnek?

Tudtad-e, hogy: a skizofrének köztünk élnek?

És nem váltogatják a személyiségeiket, mert nincs nekik több.

Hangos bekiabálások közepette bírálta Giuseppe Conte a visegrádi országok migrációs politikáját

Hangos bekiabálások közepette bírálta Giuseppe Conte a visegrádi országok migrációs politikáját

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szombaton Rómában, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján mondott beszédet, amelyen délután Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal.

Kettészakadhat a Brexit miatt a brit Munkáspárt

A párton belüli, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében zajló csatározások közepette kezdődik a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt éves kongresszusa.

Egyre nagyobb a migráció okozta feszültség Törökország és az Európai Unió között

Egyre nagyobb a migráció okozta feszültség Törökország és az Európai Unió között

A török elnök azzal fenyegeti az EU-t, hogyha nem kapja meg a korábban megígért hatmilliárd eurós támogatást, megnyitja a kapukat a Törökországban várakozó négymillió migráns előtt.

Világsztárt fogadott hivatalában Tarlós István

Világsztárt fogadott hivatalában Tarlós István

Scarlett Johansson húsz éve járt Budapesten, és örömmel látta, mennyit változott azóta a város.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére