Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába tagadja Brüsszel, egyre több bevándorló jut migránskártyához

Sümeghi Lóránt

2019.06.08. 12:16

Csaknem hetvenezerre nőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik idén Görögországban bekerültek az ENSZ és az Európai Unió közös migránskártyaprogramjába. A kedvezményezettek között egyetlen hónap alatt több mint 7 millió eurót (csaknem 2,5 milliárd forintot) osztottak szét.

Különös módon az európai parlamenti választások lezárultáig visszatartotta az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) az Európai Unióval közös migránskártyaprogramjának áprilisi eredményeiről szóló beszámolóját – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint bár szokás szerint a havi jelentéseket a tárgyhónapot követően néhány nappal, legfeljebb egy-másfél héttel később kiadják, az áprilisi adatokat csak május 29-én hozták nyilvánosságra. Ez a késlekedés valószínűleg nem független attól, hogy a választások egyik központi témája a migráció volt, a jelentésből pedig egy kritikus időpontban derült volna ki:

márciushoz képest 800 fővel nőtt a támogatott bevándorlók száma, amely így a tavasz közepére elérte a 69 897 főt.

Mint írják, a szétosztott pénz összege ugyanakkor havi 7,1 millió euróra, azaz csaknem 2,5 milliárd forintra emelkedett. Egy év leforgása alatt összesen 114 260 személy kapott pénzt Görögország 112 pontján az anonim bankkártyájára. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a támogatottak közel kétharmada férfi és 33 százalékuk 18–39 éves, többnyire tehát továbbra sem a válságoknak és háborúknak leginkább kitett nők, gyermekek vagy idős emberek érkeznek Európába.

A migránskártyával rendelkezők 79 százaléka egyébként szíriai, iraki, iráni, valamint afgán állampolgárnak vallotta magát.

Mintegy kétmillió körüli azoknak a migránsoknak a száma, akik az utóbbi években az Európai Unió és az ENSZ különböző programjaiban pénzzel feltöltött bankkártyákat kaptak vagy azok előnyeiben részesültek. Ez idő alatt a Brüsszel által humanitárius akciónak nevezett kezdeményezés több mint másfél milliárd eurójába, azaz közel ötszázmilliárd forintjába került az uniós adófizetőknek.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolgáltatás elviekben csak a regisztrált menedékkérőknek jár, ugyanakkor az ENSZ áprilisi jelentéséből úgy tűnik, az már nem feltétel, hogy az igénylő valódi menekült legyen, hiszen a beszámoló szerint a 69 897 támogatott közül csak 13 527 állt nemzetközi védelem alatt. További probléma az anonim bankkártyák kiállításával, hogy a kedvezményezett személyazonosságát és szándékait szinte lehetetlen ellenőrizni. Ezt bizonyítja a hazánkban elfogott és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. példája is, aki korábban szintén kapott migránskártyát.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kiskorú svéd lányt megerőszakoló migráns nem érti, hogy miért illegális, amit tett

Azzal vádolnak egy magát 17 évesnek valló migránst Svédországban, hogy megerőszakolt egy kiskorú lányt. A migráns most azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak, mivel ezt korábban senki sem mondta el neki. Közben kiderült, hogy az erőszakoló valójában nem 17 éves, hanem legalább 20.

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

A Soros-egyetem rektora szerint a magyar egy bűnös nép

Egy napra két sivalkodás már-már soknak is tűnhet. Először a CEU rektora egy osztrák lapban, majd Alex Soros hisztizett a CEU diplomaosztóján. Egy biztos: nemcsak a magyar kormánnyal van bajuk, hanem a magyar emberekkel is. Logikájuk meg szinte vetekszik a nácikéval.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései.

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Kongói migráns: Belgium gyarmatosított minket, ezért ha elérjük, olyan lesz, mintha hazatérnénk

Számosz hemzseg a migránsoktól, ezért a turisták is messze elkerülik az Égei-tengeren fekvő szigetet. A helyi lakosok és a migránsok is úgy érzik, cserben hagyták őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére