Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába sivalkodnak a balosok, a szakértõk és a szakszervezetek is támogatják a köznevelési törvény módosítását

Bokor Gábor

2017.06.09. 20:28

A pedagógus és gyógypedagógus szervezetek pénteki közleményük szerint támogatják a köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdõ gyermekeket érintõ törvénymódosítást.

Közös nyilatkozatot fogalmazott meg pénteken a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület, a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesülete és az ELTE Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat melyben kifejtik, hogy a jogszabály-módosítás szakmai tapasztalatok alapján született, a törvénymódosítás folyamatában részt vevő munkacsoport tagjaiként innovatív, konszenzusra törekvő, szakmailag átgondolt javaslat kialakítására törekedtek.

A szervezetek komplex, proaktív intézkedések sorozatát javasolták, melyek megteremtik, a nehézségek megelőzésének feltételeit, ahelyett, hogy valakit felmentenének a tantárgyi értékelés alól. A csoport szerint továbbá segíteni kell a tanulók felzárkóztatását, valamint lehetőséget kell teremteni a szakszerű, a probléma gyökerét feltáró diagnosztikának és az erre épülő támogatásnak – írja az MTI.

A jogszabály szakmai hátterének ismerőiként és majdani alkalmazóiként kötelességünknek tartjuk, hogy szót emeljünk a törvénymódosítás, és ezzel összefüggésben saját szakterületünk érdekében"

– írták.

A szakszervezetek közleményében szerepel az is, hogy a tanulók érdekeit szolgáló lépésekben a szakmai együttműködésről és feladatvállalásukról biztosítják a döntéshozókat.

A törvénymódosítás kimondta, hogy a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek osztályozási mentesítését 2030-ig kivezetik az oktatási rendszerből. Bár a szakértők egyetértenek a kormány lépésével, az MSZP és a DK kitartóan ellenezte azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére